utorak , 28 novembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Konkurs za stipendije „Najbolji iz jugoistočne Evrope“ za studijsku godinu 2021/2022

Konkurs za stipendije „Najbolji iz jugoistočne Evrope“ za studijsku godinu 2021/2022

Erste Bank AD Podgorica podržaće i ove godine „Best of South-East“ („Najbolji iz jugoistočne Evrope“),  program razvoja i obrazovanja za talentovane studente iz regiona, a koji sprovode Steiermärkische Sparkasse Bank i Univerzitet u Gracu. Program “Best of South-East“ je namijenjen studentima završne godine osnovnih i postdiplomskih studija sa akreditovanih univerziteta iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Sjeverne Makedonije, kao i studentima iz ovih država koji već studiraju u Austriji.

Najboljih sedam kandidata iz regiona očekuje  jednogodišnja stipendija u iznosu do 9.000 eura.

Program studentima pruža priliku da steknu međunarodno radno iskustvo i omogućava im dalje usavršavanje, te im na taj način olakšava početak profesionalnog puta.

Za program se mogu prijaviti studenti pravnih nauka, ekonomije, tehničkih fakulteta, metalurgije i geologije, te koncertnog i operskog pjevanja, sa akreditovanih univerziteta, koji ispunjavaju sljedeće kriterijume:

  • trenutno su na završnoj godini osnovnih studija
  • počinju specijalističke studije ili su već na njima
  • imaju odlično znanje engleskog i dobro znanje njemačkoj jezika i
  • visok prosjek na studijama.

Rok za studente ekonomije i prava da pošalju online aplikaciju sa kompletnom dokumentacijom na konkurs za stipendije na Univerzitetu u Gracu je 4. decembar 2020.

U sklopu programa stipendisti imaju pravo na stipendiju u visini do 9.000 eura, koja pokriva mjesečni džeparac do 750 eura, školarinu Univerziteta u Gracu, registraciju pri Univerzitetu u Gracu, intenzivan kurs njemačkog u univerzitetskom jezičkom centru „Treffpunkt Sprachen“, kao i troškove raznih društvenih i kulturnih događaja, u zavisnosti od epidemioiloške situacije.

Studenti koji osvoje stipendije biće u prilici da, tokom jednogodišnjeg boravka u Gracu, prođu obuku ili praksu u Steiermärkische Sparkasse Bank ili drugom štajerskom preduzeću. Odabrani predmeti na Univerzitetu u Gracu zaokružiće akademsku obuku i obrazovanje studenata.

 

Studenti tehničkih fakulteta mogu se prijaviti za stipendije do 1. decembra 2020.

U sklopu programa stipendisti imaju pravo na stipendiju do 9.000 eura koja obuhvata mjesečni džeparac od 750 eura, registraciju i školarinu na Tehničkom univerzitetu u Gracu, različite društvene i kulturne aktivnosti, ako ih dozvoli epidemiološka situacija.

 

Rok za prijavu na konkurs za stipendije za studente metalurgije/geologije traje do 21. decembra 2020.

U sklopu programa stipendisti imaju pravo na stipendiju koja obuhvata mjesečni džeparac od 750 eura, školarinu za program mobilnosti na Univerzitetu za rudarstvo, metalurgiju i geologiju (Montanuniversität Leoben), mogućnost samostalnog organizovanja dvomjesečne prakse ili stažiranja (u julu i avgustu).

 

Konkurs za studente muzike, smjer pjevanje za stipendiju na Umjetničkoj akademiji u Gracu za školsku godinu 2021/22/23 biće uskoro objavljen.

 

Više detalja o uslovima i detaljni postupak prijave dostupan je na: https://www.erstebank.me/sr_ME/footer-stanovnistvo/o-banci/program-best-of-south-east

 

 

Za dodatne informacije:

Erste Bank AD Podgorica, 81000 Podgorica, Arsenija Boljevića 2A, www.erstebank.me

Služba komunikacija

Dragana Crvenica, tel: +382 20 440 448; mob: +382 63 299 800; email: dcrvenica@erstebank.me

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Fali 500 popisivača, Monstat spreman

Pomoćnica direktora Monstata Snežana Remiković kaže da za predstojeći popis stanovništva nedostaje 500 popisivača, ali …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.