nedelja , 25 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / Kovačević: Molim današnje posjetioce  da  ne siju dodatnu maglu u Pljevljima

Kovačević: Molim današnje posjetioce  da  ne siju dodatnu maglu u Pljevljima

Poštovani sugradjani,

I pored  prepoznatljivog pljevaljskog domaćinskog odnosa prema gostima ovaj put smo ipak odlučili da premijeru otkažemo gostoprimstvo iako nam je, za razliku od prethodne dvije posjete, ovaj put najavio svoj dolazak. Godinu potpuno ignorantskog odnosa prema našoj opštini, prema našim inicijativama i zahtjevima g-din Abazović i njegova Vlada bi da marketinški  „popeglaju“ ovom posjetom i navodnom ogromnom zabrinutošću za zdravlje građana Pljevalja. 

Ovim gestom, pozerstvu i populizmu  g-dina Abazovića, želimo jasno staviti do znanja da  nam je takav pristup od strane najodgovornijeg organa Izvršne vlasti neprihvatljiv. Namjeru da u svoje putujuće lutkarsko pozorište uvuče i lokalnu samoupravu u Pljevljima nijesmo dozvolili. Nismo željeli da učestvujemo u nadmetanju  da se na ozbiljnom problemu pravi jeftina politička promocija.

I do sada se  svaka priča sa trenutnim premijerom  završavala upravo time. Dakle, njegovom ličnom promocijom, a rezultati i  konkretne aktivnosti su uvijek  izostajale. 

Podsjetiću da je tako bilo  od samog početka. Počev od pitanja saobraćajne blokade grada, preko  gubitka donacije slovenačke Vlade od preko 1 milion eura za sanaciju vodoizvorišta Breznica jer Vlada Crne Gore nije ispoštovala svoje obaveze, pa do izgradnje nove bolnice koju danas po treći put najavljuje. Poslednji put kad je najavljena njena gradnja jedina aktivnost koja je usledila nakon toga je bilo uklanjanje  sredstava iz kapitalnog budžeta za taj projekat.

Jednom riječju, svi oni projekti i aktivnosti koji su makar i minimalno zavisili od ove Vlade, a odnosili su se na našu opštinu, nijesu realizovani. Vremena za jalove priče stvarno više nemamo.

Koristim priliku da pozovem sve one koji stvarno žele, imaju znanja i volje da zajednički radimo na rješavanju ekoloških problema grada. 

Vrata Opštine Pljevlja su za takve uvijek otvorena.  Do tada, molim današnje posjetioce  da  ne siju dodatnu maglu u Pljevljima.

Predsjednik Opštine Pljevlja 

Rajko Kovačević 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

„Dobro je da se odnosi raščiste, možda opstrukcije prestanu“

Odavno je primjetna namjera Jakova Milatovića da opstruira rad 44. Vlade Crne Gore i PES-a, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.