ponedeljak , 27 maja 2024
Početna / Vijesti / Politika / Krvavac: Đačić ne da udžbenike prvacima

Krvavac: Đačić ne da udžbenike prvacima

Pošto se na poslednjoj sjednici lokalnog parlamenta dešavalo sve ono što ne bi trebalo da se dešava, građanima je promakla jedna važna informacija: Presjednik opštine Pljevlja Mirko Đačić nije usvojio predlog Kluba odbornika Demokratske Crne Gore da se Budžetom za 2019. godinu predvidi budžetska pozicija kojom bi se finansirala nabavka besplatnih udžbenika za đake prvake.

Ovom prilikom još jednom izražavam čuđenje kako lokalna samouprava na čelu sa gosp. Đačićem nije imala sluha i pomogla najugroženiji populacioni sloj u Pljevljima, mlade bračne parove sa djecom, pogotovo ako imamo u vidu činjenicu da je za ovu aktivnost lokalnoj samoupravi bilo potrebno simboličnih 8 i po hiljada evra.

Činom neprihvatanja ovako konstruktivnog predloga od kojega bi koristi imali svi građani bez obzira na političku pripadnost, lokalna samouprava je pokazala potpuni nedostatak senzibiliteta za potrebe najugroženijih.

Neshvatljivo je kako nema novca za udžbenike prvacima, kada rijeka para iz Pljevalja odlazi preko raznih Brkovića, Rudnika, Elektroprivrede i slično. Ne mogu se mladi zadržati u Pljevljima klizalištem, kao što se požar  u kući ne može gasiti čašom vode. Činjenica je da je stanje u našem gradu kada su u pitanju mladi na ivici potpunog egzodusa,  dok lokalna samouprava ne preduzima ništa da se ovo pitanje počne rešavati.

Nasušno su potrebna nova radna mjesta, subvencije za prvo drugo i treće dijete, subvencije mladim bračnim parovima na selu, konkretnim davanjima.

Odbijanjem predloga za besplatne udžbenike prvacima natjeran sam da konstatujem da biološki opstanak Pljevalja i mladi ljudi nisu u fokusu pažnje ove vlasti.

Mada ako imamo u vidu da je najmlađa populacija prirodno najbuntovnija i najslobodnija, možemo zaključiti zašto je do odbijanja predloga i došlo jer su sloboda i bunt davno zaboravljene riječi u sistemu koji DPS kreira poslednjih tri decenije.

Bojan Krvavac, odbornik Demokrata u SO Pljevlja

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

“Ako nad srpskim narodom nije učinjen genocid onda ni jedan narod ne zna šta je to”

Lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, u saopštenju je poručio da se dvije i po …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.