subota , april 4 2020
Početna / Vijesti / Politika / Krvavac: ZA CETINJE NEŠTO, ZA PLJEVLJA NIŠTA

Krvavac: ZA CETINJE NEŠTO, ZA PLJEVLJA NIŠTA

Novim Nacrtom zakona o prijestonici u cilju obezbijeđivanja novca za razvojne aktivnosti, predviđa se osnivanje fonda kojim bi se na godišnjem nivou u budžet Cetinja trebalo sliti oko osam miliona eura. Posmatrano iz perspektive haotičnog stanja u tom gradu , koje je prouzrokovala decenijska halapljiva kleptokratija DPS-a, Cetinju se urgentno treba pomoći u cilju prevazilaženja svih
nagomilanih problema. I Demokratska Crna Gora ce se zaloziti da to izdvajanje bude vece, imajuci u vidu znacaj nase Prijestonce.

Međutim, smatram da je trenutno situacija u Pljevljima neuporedivo gora imajući u vidu zagađenje životne sredine, nezaposlenost od oko 25 %, opštu depopulaciju, najnegativniji prirodni priraštaj u državi I sl. Ignorisanje ovih problema u Pljevljima od strane centralne vlasti u Podgorici je postalo
tragikomično. Bilo je mnogo reagovanja u kojima se pokušalo uticati na centralnu vlast u cilju popravljanja katastrofe u Pljevljima, međutim aktuelni režim je ostao nijem na decenijske vapaje Pljevljaka.

Odnos prema Pljevljima  se pokazao kroz činjenicu da Vlada nije odobrila aktuelnoj lokalnoj vlasti kredit koji je u poređenju sa izdacima za Cetinje iznosio tričavih, 600 000 eura. Iz ovoga se zaključuje da je podgoričkom režimu cilj potpuno uništenje ove sredine. Postavlja se pitanje da li se na ovakav način sprovodi strategija ravnomjernog regionalnog razvoja ili je u pitanju poslednji čin procesa gašenja ove sredina. Nije mi jasno kako predstavnici jedine vlasti koja se nije promijenila u Evropi od pada Berlinskog zida na ovamo imaju obraza da dodju u Pljevlja, obećavajući razne bajke svakih četiri godine. Što naš narod kaže, mnogo zuje-malo meda daju. Ovim putem bih želio da ih obavijestim da će im dolazak u Pljevlja pred sledeće lokalne izbore biti beskorisan i nepotreban, jer će njihovi predstavnici na lokalnom nivou, koji predstavljaju puku ekspozituru aktuelnog režima u Podgorici, biti brutalno poraženi.

Bojan Krvavac
Odbornik i član Inicijativnog odbora Demokrata Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Mijo Lekić, SO PV

LEKIĆ – Nuhodžiću, Hrapoviću: Ko je sledeći prebijeni Pljevljak?

Zlo rađenje, gotovo suđenje – kaže narodna poslovica! U jeku borbe cijelog čovječanstva protiv opake …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *