četvrtak , jul 9 2020
Početna / Vijesti / Ekonomija / Lani NLB banka ostvarila 8,1 milion evra neto dobiti

Lani NLB banka ostvarila 8,1 milion evra neto dobiti

NLB Banka je u 2019. godini nastavila trend stabilnog poslovanja i ostvarila je neto dobit u iznosu od 8,1 miliona evra, uz rezultat prije rezervacija u iznosu od 13 miliona evra, i snažnu kapitalsku poziciju sa koeficijentom adekvatnosti kapitala značajno iznad zakonskog minimuma. I u prvom kvartalu 2020. godine NLB Banka nastavlja sa dobrim rezultatima, sa novoplasiranih skoro 15 miliona evra kredita, uz profit od 2,8 miliona evra neto profita na kraju prvog kvartala.

Na juče održanoj redovnoj sjednici Skupštine akcionara razmatran je Godišnji izvještaj o poslovanju sa izvještajem nezavisnog spoljnjeg revizora za 2019. godinu i donesena je odluka o tretmanu dobiti po Godišnjem računu za 2019. godinu kojom se ostvarena dobit usmjerava u neraspoređenu dobit, dok će dio ostvarene dobiti u iznosu 3,1 miliona evra predstavljati stavku osnovnog kapitala Banke.

“Dobre rezultate postižemo zahvaljujući našim zaposlenima i klijentima, kao i konkurentnosti naših proizvoda. Nastojimo da razumijemo klijente, da ih upoznamo i sa njima izgradimo dugoročne odnose zasnovane na povjerenju”, izjavio je Martin Leberle, glavni izvršni direktor NLB Banke.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

FB_IMG_1591972546713

Raspisan ponovljeni tender za izvođenje radova na izgradnji parkinga u ulici Mila Peruničića

Opština Pljevlja raspisala je tender za izvođenje radova na izgradnji parkinga u ulici Mila Peruničića …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *