subota , jun 6 2020
Početna / Vijesti / Društvo / LAV LAJOVIĆ OSNOVAO CRKVU: Najavio “ribilding” podgoričko dukljanske eparhije

LAV LAJOVIĆ OSNOVAO CRKVU: Najavio “ribilding” podgoričko dukljanske eparhije

Lav Lajović, bivši direktor Pobjede, koji je 2018. godine izbačen iz Crnogorske pravoslavne crkve, sada je osnovao, u skladu sa Zakonom o slobodi vjeroipovijesti, vjersku zajednicu – Podgoričko dukljansku eparhiju.

Klir ove Podgoričko -dukljanske eparhije,  pored mr Lava Lajovića, čine i mr Marko Lukovac, đakon, Boris Popović, đakon, Nebojša Miranović, ipođakon, mr Nikola Eraković, ipođakon i spec.pravnih nauka Bulat Bulatović, sekretar i ipođakon.

Oni su organizovali konferenciju za medije koju su emitovali na Youtube-u i najavili “rebilding i rekonstrukciju” “podgoričko-dukljanske eparhije”, kako su je nazvali, pod palicom “vladike” Lava Lajovića.

-Dio Italijanske pravoslavne crkve, očinski je pokazao želju da nas zaštiti i da nam da blagoslov da djelujemo, kao Crnogorska crkva, citiraću ga kad on kaže, jer je Italijanska pravoslavna crkva učestvovala u stvaranju Crnogorske pravoslavne crkve, ona je proizvela tadašnjeg protojereja Miraša Dedeića u arhimandrita i posredovala u njegovoj hirotoniji u Bugarskoj, ti isti ljudi kažu, su spremni da rade “rikonstrakšn, rebilding”, reizgradnju CPC”, kazao je Lajović.

Lajović je 2017. godine rukopoložen u đakona CPC, gdje se zadržao manje od godinu dana. On je u to vrijeme bio i “tabloidna” tema jer ga je zbog ovog čina napustila supruga i optužila za nasilje. Lajovic je prije svog posvećenja crkvenom životu, bio javni djelatnik, a obavljao je i značajne državne funkcije. U jednom period bio je i na čelu Pobjede.

izvor; volimpodgoricu.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Srpski-mediji

Ombudsman da ispita trogodišnju diskriminaciju srpskih organizacija

  Srpski nacionalni savjet u Crnoj Gori zatražio je juče od crnogorskog zaštitnika ljudskih prava …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *