subota , jun 6 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Lazović: Stigla oprema kojom će biti zadovoljene potrebe zdravstva u naredne tri do četiri sedmice“

Lazović: Stigla oprema kojom će biti zadovoljene potrebe zdravstva u naredne tri do četiri sedmice“

RUKOVODILAC KRIZNOG ŠTABA

„Hvala donatorima“, kazao je Lazović

Lazović
Lazović (Foto: Vlada Crne Gore)

 

Ranko Lazović, rukovodilac Kriznog operativnog štaba za zdravstvo kazao je da je stigla količina opreme kojom će biti zadovoljene potrebe crnogorskog zdravstvenog sistema u naredne tri do četiri sedmice kada nas čeka vrhunac epidemije.

„Hvala donatorima“, kazao je Lazović.

Dragoljub Bulatović, šef Kabineta predsjednika Vlade je rekao da je oprema stigla u pravi čas, i u najvažnijem trenutku, kad su naši resursi već bili na izmaku.

„Zbog toga ona nema cijenu, i njena vrijednost je veća nego ikad“, istakao je Bulatović.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović ranije je rekao da se prevazilaze problemi nabavke medicinske opreme i da će, zahvaljujući naporima premijera Duška Markovića, u Crnu Goru stići tri tone medicinske zaštitne opreme.

„Ona će ujutro biti distribuirana svim zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori. Početkom iduće sedmice očekujemo dopremanje novih kontingenata, ona će biti distribuirana i apotekama, tako da će i građani u narednom periodu imati dovoljno, prije svega maski i zaštitnih rukavica“, poručio je Hrapović.

Premijer Duško Marković saopštio je 26. marta da u Crnu Goru danas stiže tri tone neophodne medicinske i zaštitne opreme za ljekare, zdravstvene radnike i pripadnike svih službi koje su na prvoj liniji borbe protiv pandemije koronavirusa.

 

IZVOR: VIJESTI.ME

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Srpski-mediji

Ombudsman da ispita trogodišnju diskriminaciju srpskih organizacija

  Srpski nacionalni savjet u Crnoj Gori zatražio je juče od crnogorskog zaštitnika ljudskih prava …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *