petak , septembar 18 2020
Početna / Vijesti / Politika / Lekić: Đukanović gura građane u sukobe

Lekić: Đukanović gura građane u sukobe

Neodgovorno i nemoralno guranje građana u sukobe potrebno je zaustaviti, rekao je predsjednik DEMOS-a, Miodrag Lekić.

Predsjednik Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović, je u ponedjeljak, na sjednici tivatskog odbora te stranke, poručio građanima da ne dozvole da se njihova vjerska sloboda zloupotrebljava na način na koji se, kako je kazao, ovih dana zloupotrebljava da bi se srušila Crna Gora, i da ne budu dio „tog ludačkog pokreta“.

Lekić je rekao da bi mogla biti zabavna za proučavanje najnovija i, kako je rekao, tragikomična faza Đukanovića, “da njegovo očigledno nekontrolisano stanje ne podstiče uznemirenja građana i nove, duboke, riskantne podjele u Crnoj Gori”.

Miodrag Lekić
Miodrag Lekić (Foto: Boris Pejović)

 

“Danas, u izbornoj 2020. godini, Đukanović opet nedržavnički, otuđen od građana i ustavnih postulata laičke države agresivno zagovara drugu krajnost, sada primitivnog “ćeranja” iste crkve iz Crne Gore, dajući joj time u javnosti tretman žrtve”, kazao je Lekić.

Prema njegovim riječima, Đukanović i njegovi sledbenici čine od raspolućene Crne Gore epicentar konfesionalnih sukoba, nemoralno gurajući njene građane u konfliktne sukobe.

“Ipak svima je jasno da se iza ove, navodno vjerske teme i zemaljskih dana crkvene imovine, kriju prizemni motivi čuvanja vlasti i sumnjivo stečene ogromne imovine samog Đukanovića, njegove porodice i klijenata oko njih, što treba obezbijediti još jednom izbornom pobjedom”, poručio je Lekić.

Zato su, smatra on, namjerno prekinuti potencijalni dogovori u Skupštini s ciljem kontrole izbora u parlamentu, kako bi još jedni izbori prošli “u znaku sudnjeg dana nakon kojeg dolazi spasenje”.

izvor: vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

_za-buducnost-crne-gore_Vijesti

„ZA BUDUĆNOST CRNE GORE“: PLJEVALJSKA POLICIJA UMJESTO DA HAPSI VANDALE MALTRETIRA OSOBE KOJE SU PRIJAVILE VANDALE

  Poštovani građani slobodne Crne Gore, Naš sugrađanin Miloš Jović je, čuvajući svoje i dostojanstvo …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *