sreda , 28 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / Lekić Hrapoviću: Imali ste više sreće nego pameti!

Lekić Hrapoviću: Imali ste više sreće nego pameti!

Ministre zdravlja, Hrapoviću

Pored svih nedaća i nevolja sa kojima se bori naš grad od pljačke, devastacije, ekološke katastrofe zadesila nas je i ova saobraćajna nesreća.

Za nepunih mjesec dana moram da Vam se obratim po treći put. Hladne glave, kada se sve stišalo i hvala Bogu prošlo bez žrtava, kao predstavnik građana Pljevalja imam i pravo i obavezu da Vam se javno obratim i uputim najoštriju kritiku sa komentarom : Imali ste više sreće nego pameti!

Obraćam Vam se bez ikakvog političkog interesa, čak naprotiv, nesumnjivo je da će me zlobnici optužiti da skupljam političke poene na nesreći ali svaki dobronamjeran građanin zna da je ova moja kritika utemeljena.

Samo zahvaljujući Bogu i savjesti, požrtvovanosti pljevaljskih doktora kao i svog medicinskog osoblja, građana Pljevalja koji su se samoinicijativno javljali u službu, izbjegnuta je tragedija koja bi Pljevlja zauvijek ucrtala na mapu gradova sa tragičnim bilansom žrtava u saobraćaju.

Ministre Hrapoviću, Vi odlično znate o čemu ja govorim a nemojte misliti da ne znaju i građani Pljevalja. Stavite prst na čelo i zapitajte se ono što se svaki Pljevljak zapitao te noći:

  • Šta bi se desilo da je broj teško povrijeđenih umjesto 3 bio 33, što je u ovakvim nesrećama i očekivano?
  • Kako objašnjavate građanima da je te kobne noći u bolnici bio jedan jedini anesteziolog, jedan jedini ortoped a samo 2 hirurga?
  • Šta bi se desilo da je umjesto 2 bilo hitno operisati 20 pacijenata?
  • Šta bi se desilo da je u autobusu bila jedna ili više trudnica, gdje su ginekolozi u Pljevljima da hitno intervenišu?
  • Obmanjujete javnost da je te noći skener radio a nas preko 200 građana okupljenih ispred bolnice je sa nestrpljenjem očekivalo da li će majstor popraviti skener.
  • Javno recite koliko je to bilo obrađenih jedinica krvi na zalihama u Pljevljima.

Ministre Hrapoviću, sva ova pitanja Vam prvo postavljaju Vaši malobrojni specijalisti iz OB Pljevlja, baš oni koji su bili na direktnom udaru te noći i lice u lice sa povrijeđenima a kojima niste ni dali priliku da se javno obrate medijski.

Zato ste, Ministre, sjutradan u Pljevljima napravili paradu koja vrijeđa inteligenciju, građana, ljekara i svih prisutnih u ovoj nesreći. Dali ste za medije oskudno saopštenje u kojima se, slučajno ili ne, zahvaljujete svima osim službama iz Republike Srbije, koje su se javile da pomognu, a imam informaciju da su poslali vozila.

Trebalo bi imati stvarno tvrde oči i obraz đon i na vrhuncu svega predstaviti stomatologa  da daje izjave  a koji apsolutno nije učestvovao ni u jednom segmentu pružanja pomoći, gdje nije bilo problem da građani Pljevalja primjete da čovjek nema ni socijalnu inteligenciju za komuniciranje sa javnošću, gdje je bilo primjetno da ste mu i sami pomagali sufliranjem. Svjestan svoga neznanja i svoje nesposobnosti da obavlja funkciju Vd direktora, a istovremeno i svjestan da je ta činjenica opštepoznata svim građanima Pljevalja, Erduan  Lalović je pokušao da to nadoknadi sa podatkom da je obavljao funkciju člana Odbora direktora. Lalović je previdio činjenicu da je upravo u tom periodu zdravstvo u Pljevljima palo na najniže grane, što znači da i sam priznaje da je doprinosio ovakvom katastrofalnom stanju. Previdio je i činjenicu da veliki broj zaposlenog medicinskog osoblja nije uopšte ni znao da je on u odboru direktora, što upućuje na zaključak koliko je zapravo bilo njegovo angažovanje u tom odboru.

Za neupućene, ko nije bio obaviješten o saobraćajnoj nesreći, intervju za televiziju Vijesti  je najviše ličio na konferenciju za štampu poslije kogresa Socijaldemokratske partije.

Kao predstavnik građana Pljevalja, prvenstveno želim brz oporavak povrijeđenih sa željom da se što prije oporave i vrate svojim kućama i iskreno se nadam da ovaj događaj neće ostaviti trajne posledice na njihovo zdravlje.

 

 

 

PREDSJEDNIK OO NSD PLJEVLJA

Milan Mijo Lekić

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Milović isključen iz PES-a, Mujović predložen za člana Predsjedništva

Andrej Milović je većinom glasova članova Predsjedništva isključen iz Pokreta Evropa sad. Kako je saopšteno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.