četvrtak , januar 27 2022
Početna / Vijesti / Politika / Lekić: Jedino pravedno rešenje vanredni lokalni izbori

Lekić: Jedino pravedno rešenje vanredni lokalni izbori

Posle informacije da je, sada već bivši predsjednik opštine Pljevlja – Mirko Đačić, podnio ostavku, ta vijest je odjeknula kao grom iz vedra neba, nastao je muk i tajac u Pljevljima, a naročito u pljevaljskom DPS-u. Pored: ekološke, socijalne, ekonomske, zdravstvene i depopulacione, sada je nastupila i politička kriza u našem gradu.

Sve krize bi DPS i njihovi koalicioni partneri lako prebrodili, da se ne plaše Đačićevog ponovnog sticanja odborničkog mandata i  da se ne plaše od toga kojim će pravcem krenuti Đačić koji je inače prepoznatljiv po nepredvidljivosti.

Đačiću je prestao mandat odbornika, zbog nespojivosti odborničke funkcije i funkcije predsjednika opštine, po članu  101 stav 1, tačka 4 Zakona o izboru odbornika i poslanika. Istim članom, 101, stav 4 pomenutog Zakona definisano je da odbornik koji je podnio ostavku zbog nespojivosti funkcija ostaje na listi odbornika i MOŽE ponovo steći mandat odbornika.

Lako bi DPS prebrodio krize da se ne radi o Đačiću, ali znaju da to nije Marović i da ga nije lako ućutkati, da će najvjerovatnije progovoriti i obrazložiti razloge zbog kojih je podnio ostavku ili, kako bih ja rekao – razloge zbog kojih je smijenjen.

S obzirom na to da je Đačić na lokalnim izborima koji su održani 2018.godine bio nosilac liste „Za dobro građana Pljevalja-Pobjednički Milo Đukanović“, najveći broj pravoslavnih glasača koji nisu kupljeni ili dovedeni sa strane glasalo je za pomenutu koaliciju zbog njega.

Glasali su zbog njega zato što je u svoje ime i u ime Vlade Crne Gore obećao Pljevljacima:

  • sanaciju odlagališta Maljevac;
  • sanaciju odlagališta bivšeg rudnika „Šuplja stijena“ u Gradcu;
  • rekonstrukciju postrojenja za pijaću vodu na Pliješi;
  • izgradnju novog postrojenja za preradu jezerske vode iz jezerske akumulacije Otilovići;
  • realizaciju projekta toplifikacije grada Pljevalja;
  • izgradnju gradske toplane;
  • rekonstrukciju puta Pljevlja-Metaljka;
  • realizaciju krupnih projekata u industriji i rudarstvu;
  • realizaciju krupnih projekata u šumarstvu i drvopreradi;
  • uklanjanje biznis barijera i stvaranje povoljnijih uslova za poslovanje.

Od svega ovoga nema ništa ni na pomolu, očigledno je predsjednik Đačić izdat od Vlade.

Da li se radi o ostavci ili smjeni Mirka Đačića sa funkcije predsjednika opštine, sasvim je isto, DPS je priznao da je prevarom dobio izbore 2018.godine, priznao je da je izgubio legitimitet da dalje vrši vlast u Pljevljima.

Jedino pravo, pravedno rešenje i pošteno prema građanima Pljevalja bilo bi skraćenje mandata Skupštine i raspisivanje prijevremenih, vanrednih lokalnih izbora. Bez obzira koji  će pravac Đačić zauzeti, pljevaljski DPS je obezglavljen.

Gospodine Đačiću, ako ste slobodan čovjek, ako ste podnijeli ostavku ili pak smijenjeni zbog iskrene borbe za interese Pljevalja pozivamo Vas da iskreno priznate grijehe, da se iskreno pokajete, okajanje nam nije potrebno, da se pridružite da se zajednički borimo za Pljevlja protiv onih koji su ih prekrižili i otpisali!

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

PREDSJEDNIK OO NSD PLJEVLJA

Milan Mijo Lekić

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

DRITAN ABAZOVIĆ

Spisak manjinske Vlade – potpredsjednica Kenana Strujić Harbić

Portal Dana je imao uvid u platformu Koalicije „Crno na bijelo“ za koncept manjinske vlade, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *