ponedeljak , maj 25 2020
Početna / Vijesti / Politika / LEKIĆ – Nuhodžiću, Hrapoviću: Ko je sledeći prebijeni Pljevljak?

LEKIĆ – Nuhodžiću, Hrapoviću: Ko je sledeći prebijeni Pljevljak?

Zlo rađenje, gotovo suđenje – kaže narodna poslovica! U jeku borbe cijelog čovječanstva protiv opake bolesti, kada se cio svijet bori za goli biološki opstanak a medicinski radnici podnose najveću žrtvu, prvi su na udaru i u najvećem riziku od zaraze, u pljevaljskoj bolnici dolazi do incidenta u kome razulareni pacijent verbalno a zatim i fizički napada medicinsku sestru Mariju Milikić.

Iščekujući ishod tražene milostinje u vidu sapuna, peškira i toalet papira od svojih NATO gazda da bi o tome pisali hvalospjeve, crnogorski mediji i ne pokušavaju da o ovom incidentu u javnost iznesu ni jednu jedinu riječ.

Kadribašić Damir, rođeni brat pljevaljskog imama Samira, poznatog po otvorenoj mržnji prema Srbima, vulgarnim provokacijama i fašističkim izjavama uperenim protiv srpskog naroda,verbalno je napao a zatim fizički nasrnuo na medicinsku sestru koja mu je objašnjavala da mora da radi po protokolima Ministarstva zdravlja.

Nasilinik, ni manje ni više, i doktorici i medicinskoj sestri prijeti otkazom sa posla pozivajući se lično na Ministra zdravlja Kenana Hrapovića. Uz sve to, Kadribašić tokom svog histerično-maničnog pira pominje i slučaj brutalnog prebijanja Božidara Čabrakape, uglednog momka, poznatog i po učešću u organizaciji litija a koji je upravo Kadribašica lično osumnjičio za mogućeg počinioca napada.

Da li je sve ovo slučajno ili ne?

Upravo je, dragi sugrađani, originalna slika o odnosu povlašćenih, bahatih pojedinaca vladajuće klike prema pravoslavnom življu u Pljevljima.

Ovo je istinska slika terora osionih pojedinaca iza kojih stoji vlast  oličena u perjanicama DPS-SD u Pljevljima!

Prvo je Božidar Čabarkapa u noćnim satima ispred svoje kuće brutalno napadnut i pretučen palicama od strane navodno nepoznatih lica.Nikakvog uviđaja od strane policije povodom ovog slučaja nije bilo! Sve sto je od strane policije dobijeno je komentar  inspektora Tarika Ajanovića:“Dobio je batine zbog učešća u litijama i crtanja trobojki“ i „sam pao, sam se ubio“!

Počinioci ovog monstruoznog zločina ne samo da se ne pronalaze već se on i zataškava! Dežurni ljekar koji je pregledao Čabarkapu, specijalista, bivši direktor bolnice i kadar SD-a opisuje i unosi u izvještaj Čabarkapi samo jednu jedinu povredu dok brojne masivne povrede po leđima u vidu hematoma nanijetih palicom nigdje i ne pominje!!! Tek poslije dva dana od incidenta na insistiranje porodice i sveštenika Olića, Čabarkapu pregleda i drugi ljekar dr Milanko Terzić koji piše dopunski izvještaj u kome opisuje masivne povrede po leđima u vidu hematoma za koje i laik vidi da su nanijete palicama i đonom od čizme.

Da li je ovaj propust namjeran ili ne, jednog ljekara specijaliste koji je uz to i zakleti sudski vještak ove drzave jedno je od pitanja i za pravosudne organe i za Ministra zdravlja Hrapovića!?

Razulareni Kadribašić napada medicinsku sestru  i prijeti joj pozivajući se na ministra zato sto ona poštuje upravo protokole Ministarstva na čijem je čelu  ministar Hrapović.

I poslije hapšenja od strane policije Kadribašić od svojih mentora dobija maksimalnu podršku pa intervencijom i sugestijama direktora Lalovića i dr Ernesa Gadža, obojica funkcioneri SD-a, umjesto da po zakonu bude u pritvoru on vrijeme provodi kao pritvorenik u Opštoj bolnici u Pljevljima uživajući sve privilegije!

Ministre Hrapoviću, ako se javno ne ogradite od ovog slučaja, ne osudite ga ili u Vašem maniru prećutite, budite sigurni da će to Pljevljaci shvatiti kao vašu podršku Kadribašiću!

Ministre Nuhodžiću, javno nam odgovorite zašto nista nije preduzeto na otkrivanju počinioca napada na Čabarkapu, kada će oni biti otkriveni i privedeni licu pravde?

Pljevljaci sa ozbiljnom sumnjom vjeruju da policija zna ko su napadači,da su oni toliko drski  jer imaju zaštitu države da se čak i sami otkrivaju i da su Vam na dohvat ruke ali da vi po tom pitanju nećete da učinite apsolutno ništa!

Dragi građani, poslednji incident koji se dogodio a to je napad na medicinsku sestru Mariju Milikić  se ne smije posmatrati kao izolovan slučaj kabadahijskog ponašanja već je samo jedan u nizu incidenata i nastavak nasilja koji se konstantno sprovodi u našem gradu od strane ljudi privilegovanovih od strane ovog korumpiranog režima.

Ovakvi incidenti, koji se događaju jedan za drugim, vidno podržani od strane državnih institucija, unose nemir, strah, nervozu i stanje napetosti i nesigurnosti u našem gradu. Pozivamo ministra policije Nuhodžića da što hitnije reaguje i koristeći institucije sistema pronadju i najstrožije kazne počinioce ovakvih djela kao i njihove nalogodavce.

Takodje, pozivamo i ministra Hrapovića da preispita  svu odgovornost svojih zaposlenih koji na bilo koji način daju podršku i zaštitu počiniocima ovih incidenata i prema njima preduzme disciplinske mjere.

Pljevljaci su se poslije slučaja Čabarkape pitali ko je sledeći! Evo smo saznali ko je sledeći…

Samo sada ostaje isto pitanje, ko je sledeći?

 

PREDSJEDNIK OO NSD PLJEVLJA

 

Milan Mijo Lekić

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

pokret za pljevlja

Pokret za Pljevlja: MILO NESREĆO NAŠA, ŠTA URADI OD MIRAŠA

Konačno je i Milo Đukanović shvatio da sa Mirašem nema „ ni kud majci, ni …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *