subota , jul 2 2022
Početna / Vijesti / Politika / Lekić podnio prijavu Agenciji za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama

Lekić podnio prijavu Agenciji za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama

Predsjednik odborničkog kluba Nove Srpske Demokratije i predsjednik Opštinskog odbora NSD Pljevlja – Milan Mijo Lekić podnio je prijavu Agenciji za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama zbog kršenja člana 3 Zakona o slobodnom rpistupu informacijama.

Naime, Lekić je 10.avgusta uputio zahtjev na osnovu člana 3 Zakona o slobodnom pristupu informacijama izvršnom direktoru D.O.O. „Vodovod“ Pljevlja – Čedu Gospiću kojim je tražio da mu se, na osnovu pomenutog Zakona, dostave određeni računi kompanije „MISScomMOJKOVAC“ za nabavku mašina, alata i opreme za preduzeće.

Prethodno, 12.decembra 2017.godine, tadašnji odbornik DF-a, Bojan Strunjaš podnio je Čedu Gospiću isti ovaj zahtjev. Dva mjeseca kasnije od njega je dobio određenu dokumentaciju koja nije bila predmet zahtjeva. Strunjaš  je podnio krivičnu prijavu protiv Gospića zbog osnovane sumnje da je oštetio preduzeće D.O.O. „Vodovod“ Pljevlja čime je sebi i kompaniji „MISScomMOJKOVAC“ pribavio korist od oko 60.000 evra. Iz čisto političkih razloga Osnovno državno tužilaštvo i Vrhovno državno tužilaštvo odbacilo je pomenutu prijavu protiv Gospića.

Podsjećamo da je kombinovana mašina CASE 580 ST sa priključcima (hidraulični čekić i mješalica za beton) nabavljena po cijeni od 130.000 a realna cijena joj je 97.000 eura. Motorni sjekač TS 800 sa kolicima i nožem je plaćen 7.240 eura a realna cijena je 2.500. Zatim motor „honda GX“ za vibro ploču je plaćen 4.601 euro, a realna mu je cijena 1.000 eura. Mašina za sučeono zavarivanje sa stezačima i ulošcima plaćena je 14.994 eura a realna joj je cijena 5.000 eura. Vibro ploča plaćena 8.206 eura a košta realno 2.000. Sajla za čišćenje kanalizacije plaćena je 3.708 eura a realna cijena je 250 eura. Tu se nalazi još mnogo opreme koja je nabavljena po daleko većim cijenama od realnih kao što su šljemovi za radnike koji su plaćani po 17,85 eura a vrlo kvalitetni se mogu naći za cijenu od svega 2.99, zatim odijela plaćena 47,26 a njihova realna cijena je 20 eura, zatim čizme, kape, rukavice, kišne kabanice koje su takođe nabavljene po cijenama koje su daleko od realnih.

Zbog svega navedenog Lekić je uputio zahtjev da mu se dostave računi za nabavku pomenutih mašina, alata i opreme ali odgovor nije dobio i nije teško zaključiti zbog čega. Ovo je još jedna u nizu zloupotreba i prekršaja direktora Vodovoda – Čeda Gospića zbog koje je Lekić podnio pomenutu prijavu Agenciji za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama,

INFORMATIVNA SLUŽBA NOVE SRPSKE DEMOKRATIJE PLJEVLJA

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

spajic i milatovic

Spajić i Milatović osnivaju Pokret Evropa sad

Bivši ministri finansija i socijalnog staranja i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović zvanično …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *