sreda , 12 juna 2024
Početna / Vijesti / Politika / LEKIĆ – PREDSJEDNIKU OO DEMOKRATA U PLJEVLJIMA: NE MOŽETE SE VIŠE KRITI IZA ĆOŠKA, ĆUTATI KAO MUMIJA A IZIGRAVATI MORALNU, POLITIČKU I PRAVNU GROMADU

LEKIĆ – PREDSJEDNIKU OO DEMOKRATA U PLJEVLJIMA: NE MOŽETE SE VIŠE KRITI IZA ĆOŠKA, ĆUTATI KAO MUMIJA A IZIGRAVATI MORALNU, POLITIČKU I PRAVNU GROMADU

Teška srca, ali radi uvažavanja javnosti, morao sam da Vam se još jednom obratim, a možda bi bilo bolje da nisam.

Gospodine predsjedniče opštinskog odbora Demokratske Crne Gore u Pljevljima, „politička gromado“, kada nisi imao nijedan odgovor na moja postavljena pitanja, posegao si za udbaškim metodama stvaranja insinuacija da Mijo Lekić sarađuje sa DPS-om i njihovim službama. Nemojte se Vi, gospodine, brinuti o mom opozicionom djelovanju, građani Pljevalja imali su priliku da vide ko smije, može, gledajući pravo u oči da se suprotstavi DPS-u a ko  ne vadi glavu između noga dok se obraća predstavnicima DPS-a na sjednicama Skupštine.

Odgovorite Vi, „pravnička gromado“, na moja postavljena pitanja :

 • Da li je Ministarstvo zdravlja državni organ ili organ državne uprave? Pa normalno da jeste.
 • Da li je davanje mišljenja, inicijativa i predloga SO isto što i donošenje zaključaka? Pa normalno da jeste.
 • Da li je ova tema o katastrofalnom stanju u pljevaljskom zdravstvu od interesa za lokalnu samoupravu? Pa normalno da jeste.

Postavio sam Vam ova 3 pitanja da bi konačno shvatili član 13 stav 2 zakona o lokalnoj samoupravi koji je jasan kao dan i koji mala djeca mogu razumjeti.

Pitao sam Vas da odgovorite građanima kako Vi, Demokrate, kao i DPS  podržaste inicijativu NSD o sazivanju vanredne sjednice SO na kojoj smo raspravljali o pomoru ribe i usvojili, istina DPS-ove zaključke (mimo naše volje).

Pitao sam Vas da povučete razliku između ingerencije lokalne samouprave nad EPCG, TE Pljevlja i Ministarstva zdravlja i pljevaljskog zdravstva pa odgovora nema i neće ga biti, zato što nema razlike.

A sada, kada mi se već ukazala prilika, radi građana Pljevalja postavio bih  Vam pitanja, „moralna gromado“, na koja je konačno red da odgovorite. Istina, nevezana za ovu inicijativu:

 • Ko je dao novce da obijate svaki kućni prag u Pljevljima, od sela Geuša do bobovske Ograđenice?
 • Ko je dao novce da se ona dva prvaka Demokratske Crne Gore, ona dva poz…… provode 3 mjeseca u najluksuznijim hotelima Pljevalja i to baš, ne slučajno, dok se lideri Demokratskog Fronta nisu vadili iz tkz tužilaštva i tkz suda Crne Gore, zbog izmišljenog tkz državnog udara?
 • Što, kad obijaste pljevaljske pragove, idoste samo kod opozicionih glasača, što Vam bi jedina priča da će lideri DF biti osuđeni i zatvoreni i da će biti zabranjen politički rad DF-a, što ne uđoste u neku kuću DPS-a i ne očupaste neki njihov glas?

Objasnite građanima Pljevalja, „politička gromado“ :

 • Ko vam je predsjednik Demokratske CG, od koga je, koje je vjere i nacije?
 • Kakav vam je stav po pitanju ulaska CG u NATO alijansu?
 • Kakav vam je stav po pitanju priznanja lažne države Kosovo od strane CG?
 • Kakav vam je stav po pitanju progona srpskog jezika i ćirilice iz CG?
 • Kakav vam je stav po pitanju otimanja imovine srpske pravoslavne crkve od strane ove odnarođene, antisrpske vlasti?
 • Jeste li za Miraševu crkvu ili za srpsku pravoslavnu crkvu?
 • Podržavate li, ili ste protiv slanja vojnog atašea CG, Mašulovića, na proslavu najvećeg srpskog pogroma koji je doživio srpski narod u Kninskoj krajini 1994.godine, tj na proslavu „Oluje“ gdje je ponosno stajao ispod transparenta sa natpisom „Za dom spremni“?
 • Objasnite građanima Pljevalja pa i CG, što se živi ne javljate dok se u Tuzima kliče OVK, UČK, vijori albanska zastava, kako to vi, građanska partija, podržavate vlast u Tuzima dok šiptarski nacionalizam cvjeta i pospješuje ga Vaš potpredsjednik stranke Štjefan Camaj?
 • Što ćutite na vijorenje albanskih zastava po Gusinju, turskih zastava po Rožaju?
 • Objasnite onu, dosad neviđenu u političkom životu, anomalnu pojavu da DPS i to ko baš, onaj Aprcović (PAJSER) predlaže amandmane u ime tkz opozicione Demokratske CG.
 • Mogu li građani konačno znati kakav vam je stav po pitanju državnih simbola, smeta li vam što državni simboli nemaju nijedan detalj srpskog identiteta, odgovaraju li vam one dvije poslednje strofe himne CG, koje je spjevao jedan od najvećih srpskih zlikovaca, Sekula Drljević?

I konačno, pošteno bi bilo, da odgovorite građanima ko vas je i sa kojim ciljem osnovao, kako ćete se vi i ono nedorašče izjasniti na popisu stanovništva 2021.godine?

E ne može to više tako, moj predsjedniče OO DCG da se krijete iza leđa drugih, da se krijete iza ćoška, da ćutite kao mumija a da nosite atribut „pravničke, moralne i političke gromade“.

 

PREDSJEDNIK OO NSD PLJEVLJA

Milan Mijo Lekić

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

„Srpski narod protiv namjere da se izglasa njegova navodna genocidnost“

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić poručio je uoči današnje Sjednice Ujedinjenih nacija na kojoj …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.