subota , 1 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Politika / Lekić: reagovanje povodom predloženih kandidata za članove Odbora direktora

Lekić: reagovanje povodom predloženih kandidata za članove Odbora direktora

Na VIII sjednici SO Pljevlja, koja je održana u petak, 22.marta 2019.godine odbornik Nove srpske demokratije Milan Mijo Lekić  reagovao je povodom predloženih kandidata za članove odbora direktora u privrednim društvima i ustanovama čiji je osnivač opština rekavši :

Vi ste, gospodine predsjedniče, u decembru mjesecu formirali dvije komisije čiji je zadatak da izvrše spajanje odnosno pripajanje određenih privrednih društava i ustanova. Jedna komisija treba da spoji preduzeće Čistoća, Komunalne usluge i Agenciju. Druga treba da spoji ili pripoji Grijanje Vodovodu.

Gospodine predsjedniče, trebalo bi da znate da po postojećim zakonskim propisima nije moguće izvršiti spajanje preduzeća Grijanje i Vodovod.  Nije moguće zato što se radi o potpuno različitim djelatnostima; nije moguće zato što proizvodnja toplotne energije na daljinsko grijanje i hlađenje nije usluga od javnog interesa;  nije moguće zato što proizvodnja toplotne energije za daljinsko grijanje i hlađenje nije uopšte tretirana Zakonom o komunalnim djelatnostima, već je tretirana Zakonom o energetici i po tom Zakonu kod proizvodnje toplotne energije za daljinsko grijanje i hlađenje obavezno je izvršiti reorganizaciju na tri funkcionalne jedinice i to: proizvodnju, distribuciju i isporuku, po ugledu na elektroprivredu Crne Gore.

Vi danas predlažete odbore i za ona privredna društva koja neće po vašoj zamisli ni postojati a to su : Grijanje, Komunalne usluge, Agencija.

Kada se neko ponaša kao Vi u ovom slučaju, a bogami i u mnogim drugim, u narodu se kaže : Oprosti mu Bože, ne zna šta radi, zapleo se ko pile u kučine, ne zna se u jednoj pameti obuti, a ovi mlađi danas kažu – kao da je iz serije „Lud, zbunjen, normalan“.

Vi, gospodine predjsedniče, kada je čitava Crna Gora na nogama, kada bruji svijet od afera koje su vezane za DPS hobotnicu: afera Koverat,  afera Milivoje Ludi Katnić i izmišljeni državni udar, Limenka, Carine, Telekom a pogotovo afera Snimak predlažete Abdulaha Šulovića, Dragoljuba Mazalicu i Vanju Sokić u odbore direktora i to pod brojem 1 što je preporuka da će oni biti predsjednici.

Ljude koji su akteri afere „Snimak“, ljude koji su pravosnažno osuđeni uslovnom zatvorskom kaznom, ljude koji nisu dostojni da obavljaju funkcije člana odbora direktora.

Mi iz NSD rado bi glasali za članove koje su predložili većinski sindikati ali ne možemo i nećemo glasati ZA, već ćemo glasati protiv zbog članova koje je predložio žuti sindikat  i članove koje je predložila nelegalna i nelegitimna većina, većina koja je postignuta zloupotrebama privrednih resursa, zloupotrebama institucija sistema, pritiscima i ucjenama na radnike, kupovinom glasova, kupovinom ličnih karata itd.

Govorili ste da ovo sve nije tačno, da su to paušalne priče, da nema dokaza. Napokon evo, isplivaše i dokazi. Vidjeli ste svi ovu bruku snimka sa Migom Stijepovićem, kako vješto meće 97 000 eura u džepove.

  • Bivši poslanik DPS-a, Đorđe Pinjetić, kaže : Uzeo sam 300 000 ruskom partneru za nelegalno finansiranje kampanje DPS-a;
  • Rajko Kovačević iz firme Gradir Montenegro kažnjen zbog pritisaka na radnike 1600 eura;
  • 12 Pljevljaka osuđeno zbog afere „Snimak“ među kojima su i ovo troje koje predlažete u odbor direktora;
  • Duško Knežević, bivši Vaš partijski prijatelj, kaže: Nema nijednog domaćeg ni stranog investitora da ga Đukanovićeva hobotnica nije reketirala, nema nijedan veći projekat u CG da članovi hobotnice nisu partneri;

Glasaćemo protiv predloženih članova zato što su to aktivisti :

  • Izdajničke politike koja se sprovodi u CG;
  • Politike koja po onoj narodnoj „drž’te lopova proglašava srpski narod za neprijatelja i protivnika CG, narod koji je stvorio CG, a oni koji danas kliču po Crnoj Gori : OVK, UČK, one koje slobodno nose albanske zastave po CG, one koji gledaju u Prištinu, Tiranu, Zagreb, Pazar, Sarajevo, Istanbul proglašava prijateljima i patriotama CG.
  • Glasaćemo protiv zato što su to aktivisti : antisrpske politike koja se sprovodi u CG; politike koja progoni sve što je srpsko u CG – jezik, ćirilicu, srpsku pravoslavnu crkvu, politike koja vrši asimilaciju srpskog naroda u CG; politike koja vrši pritisak na srpski narod da mijenja svoj srpski identitet u identitet nekog novog  Crnogorca (Crnogorca-Dukljanina, Crnogorca-crvenog Hrvata, Crnogorca – Katolika).
  • Glasaćemo protiv zato što su to aktivisti: proustaške politike, politike Anta Pavelića, Sekule Drljevića, Alejzija Stepinca, Jevrema Brkovića, Novaka Kilibarde, Mila Đukanovića); politike koja slavi „oluju“, najveći srpski pogrom gdje je protjerano oko 250 hiljada Srba iz srpske krajine; politike koja vodi CG ka bankrotu i teritorijalnom cijepanju – rekao je Lekić.

 

Lekić je na kraju dodao, da koristi priliku da pozove sve gledaoce RTV Pljevlja i sve građane Pljevalja da sjutra u što većem broju pođu u Pogoricu na mirne, demokratske, građanske proteste, proteste koji će smijeniti ovu DPS  hobotnicu i osloboditi CG.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST INFORMATIVNE SLUŽBE OO NSD PLJEVLJA

 

 

 

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Ko su sad baćuškovići?

Da nije „ruskih špijuna u Crnoj Gori“ u Ukrajini ne bi bilo rata niti bi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.