nedelja , maj 22 2022
Početna / Vijesti / Ekonomija / Lekić: Rudnik povećao aprilsku zaradu 10 %, želimo da pljevaljska privreda krene našim stopama

Lekić: Rudnik povećao aprilsku zaradu 10 %, želimo da pljevaljska privreda krene našim stopama

Na osnovu odluke izvršnog direktora Rudnika uglja AD Pljevlja, Milana Lekića, zarada zaposlenih za april mjesec je uvećana u procentu od preko 10%.

Imajući u vidu povećanje cijena uglja – kako prema EPCG tako i prema drugim kupcima, slijedeći politiku povećanja zarada u EPCG koja je jedini vlasnik Rudnika uglja, zahtjeve reprezentativnih sindikata, a vodeći računa o zaštiti standarda i ekonomskih interesa zaposlenih, donijeta je Odluka o povećanju ukupnog iznosa novčanih sredstava predviđenog za zarade zaposlenih u kompaniji, kao i za radno angažovane posredstvom agencije za privremeno ustupanje zaposlenih, za mjesec april 2022. godine.

Prema riječima izvršnog direktora ovom Odlukom je, i na ovaj način, pokazana briga rukovodstva Rudnika uglja prema svim radnicima.

„Želim da verujem da će kompletna pljevaljska privreda krenuti našim stopama i da će, shodno svojim mogućnostima i poslovnim uspjesima, povećati zarade zaposlenih. Razorni efekti inflacije i drastičan skok cijena osnovnih životnih namirnica u najvećoj mjeri su nas motivisali da se odlučimo na ovaj potez“, poručio je Lekić.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

nikola i lucic izdvojena

POTPISIVANJEM UGOVORA IZMEĐU EPCG I UPRAVE JAVNIH RADOVA ZAPOČETA REALIZACIJA PROJEKTA TOPLIFIKACIJE PLJEVALJA

Danas je u prostorijama TE “Pljevlja” (TEP) potpisan ugovor između Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i Uprave …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *