četvrtak , januar 27 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Lekić: Rudnik uglja će pomoći izgradnju srpskog pravoslavnog hrama u Kakmužama

Lekić: Rudnik uglja će pomoći izgradnju srpskog pravoslavnog hrama u Kakmužama

Nakon više vjekova u pljevaljskom selu Kakmuže ponovo će se graditi crkva.

Po blagoslovu njegovog preosveštenstva episkopa mileševskog g. Atanasija formiran je Odbor koji će organizovati proces izgradnje.

Prethodno je obezbijeđeno zemljište za gradnju hrama. Darodavac zemljišta je Milovan Savičić rodom iz Kakmuža koji živi i radi u Beogradu.

Na poziv mještana Kakmuža u Odbor je primljen i izvršni direktor Rudnika uglja AD Pljevlja, Milan Lekić, koji je obećao da će kompanija pomoći izgradnju srpskog pravoslavnog hrama u ovom selu.

Iskreno sam počastvovan pozivom da budem jedan od onih koji će na neposredan način svjedočiti vaskrsu srpskog pravoslavnog hrama i u ovom dijelu naše opštine. Kao što je istakao gospodin Marinko Bajčetić, u podnožju lokaliteta Nemanja postojala je crkva Svetih apostola Petra i Pavla, zadužbina svetorodne dinastije Nemanjića. To je podatak koji obavezuje svakog Srbina, ne samo Pljevljaka ili mještanina Kakmuža, da učini sve kako bi, nakon toliko vjekova na ovom prostoru ponovo zasijala crkva. Zato, kao direktor Rudnika uglja, mogu da obećam da ćemo učiniti sve što je u našoj moći, da pomognemo izgradnju ovog hrama, kao što smo, kao društveno-odgovorna kompanija, to i radili sve ovo vrijeme“, saopštio je Lekić.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Foto-MItropolija

Mitropolija ne želi da učestvuje u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama

Saopštenje za javnost U vezi glasina koje su se danas čule da Srpska Pravoslavna Crkva …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *