sreda , 28 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / Lekić: Samire, nije tvoje maslo za Ramazana

Lekić: Samire, nije tvoje maslo za Ramazana

 

Svaki Pljevljak zna da je odmah nakon iznenadne smrti Jakuba Durguta, mujezina Husein-pašine dzamije, počelo otvoreno divljanje Samira Kadribašica. Durgut, kao iskreni vjernik, nije dozvoljavao Samiru da svoje manire iz noćnih klubova i kladionica prenosi u džamiju. Budući da sad pored Samira nema autoriteta kakav je bio Durgut, on je to jedva dočekao i zavaljen u loži pljevaljskih kafića, zloupotrebljavajući tehniku, daljinskim putem pojačava ozvučenje na minaretu centralne pljevaljske dzamije.

Tačno je da se ezan u Pljevljima cuje 450 godina, ali bi Samir kao imam trebao da zna da na ezan poziva mujezin svojim glasom sa minareta, a ne CD i vuferi iz diskoteke. Nemam namjeru da poducavam Samira njegovom poslu, jer se on u svoj posao nikada nije ni miješao, samo ću mu reci jednostavno: „Samire, nije tvoje maslo za Ramazana“.

Svaki iskreni i čestiti musliman je zgrožen nad onim što piše, a naročito nad onim što radi Samir Kadribašić. Nažalost, on se trenutno nalazi na mjestu koje su prije njega zauzimali časni i odgovorni ljudi koji se sad sigurno u grobu prevrću kad vide šta Samir radi. Sadašnji muslimani ga već odavno ne zovu Samir, vec „šejtan iz čaršije“.

Mijo Lekić neće gasiti ezan i njemu on ne smeta, ali ga je svojim ponašanjem i zirljanjem ugasio Samir i rastjerao vjernike iz džamije koji od njega bježe kao od kuge. O fašizmu ovoga puta nećemo, jer se dobro zna ko su bili saradnici fašista u Pljevljima.

Na svu sreću Mešihat Islamske zajednice je spremio „svilen gajtan“ za pljevaljskog nasradin hodžu Samira i njegovo mjesto ce uskoro zauzeti čovjek koji to po svemu zaslužuje.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Milović isključen iz PES-a, Mujović predložen za člana Predsjedništva

Andrej Milović je većinom glasova članova Predsjedništva isključen iz Pokreta Evropa sad. Kako je saopšteno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.