subota , april 4 2020
Početna / Vijesti / Politika / Lekić: Srbima iz Crne Gore nema liječenja u Srbiji

Lekić: Srbima iz Crne Gore nema liječenja u Srbiji

Poštovani gradjani,

Sinoć smo imali priliku da čujemo izjavu ministra zdravlja u Vladi republike Srbije gospodina Lončara u kojem navodi da u cijelom sistemu zdravstva u Crnoj Gori na rukovodećem mjestu nema niti jednog jedinog Srbina!

To je jedna gorka istina koja je svima poznata i tako je ne samo u sistemu zdravstva već u i svim ostalim segmentima društva u atmosferi sveopšte antisrpske histerije u Crnoj Gori.

Medjutim, ministre Lončar, moram Vas podsjetiti na jednu izuzetno bitnu činjenicu koja mnogo teže pogadja srpski narod u Crnoj Gori od izbora na rukovodeće funkcije.

U totalitarnom diktatorskom Đukanovićevom rezimu Srbi su takoreći i navikli da ih nidje nema,da su potisnuti! Srpskom narodu (koga prema poslednjem popisu ima 28,73% i u tom procentu puni drzavni budzet) POTPUNO JE ONEMOGUCENO LIJECENJE U REPUBLICI SRBIJI.

Pripadnici srpskog naroda u Crnoj Gori su, bez izuzetka, svi do jednog brutalno diskriminisani od strane crnogorskih vlasti po pitanju upućivanja i liječenja u klinikama širom republike Srbije.

PRIVILEGIJU LIJEČENJA u SRBIJI imaju bas oni koji sve ove godine zabadaju nož u ledja srpskom narodu u Crnoj Gori, pripadnici rezima, pobornici politike svega antisrpskog! To treba da imate u vidu misistre Loncar – to je ono sto najvise pogadja Srpski narod u CG!

Drugim riječima: za Srbe u CG nema uputa u renomiranim klinikama u Srbiji, tamo se lijece nosioci Djukanovocevog rezima i njihove porodice dok je istovremo srpski narod prepusten sam sebi, na milost i nemilost!

Srbi su prepusteni da se snalaze kako znaju i umiju,cesto skupljajuci humanitarnne pomoći da bi platili lijecenje u svojoj maticnoj zemlji Srbiji!

Zbog toga Vas,ministre Loncar, molim i pozivam, da ako zaista zelite da pomognete srpskom narodu u Crnoj Gori,omogućite pripadnicima srpskog naroda koji zivi u CG besplatno lijecenje u Srbiji.

Što se tiče izjave minista Hrapovića, ispod dostojanstva je uopste komentarisati.

Ona apsolutno ne zavredjuje nikakvu paznju, ali radi javnosti, a ne radi Hrapovica navešću primjer u njegovim rodnim Pljevljima:

-U opstini koja ima 57% Srba Pravoslavaca i 12,6% Muslimana – Bosnjaka, oba direkotora zdravstvenih ustanova (kao i zamjenici),Opste Bolnice i Doma Zdravlja su Muslimani Bosnjaci;

-Opste je poznato da apsolutno ni jedno jedino rukovodece mjesto u zdravstvenim ustanovama ne zauzima pripadnik srpskog naroda!

-Opste je poznato su ljekari Srbi u Pjevljama diskriminisani, da za njih nije bilo mjesta,da su na ovaj ili onaj nacin tjerani iz svog grada: bilo nedodjeljivanjem specijalizacija ili su kao specijalisti sa dugogodisnjim stazom primoravani da napuste PV.

Slucajno ili ne na njihova mjesta su dovodjeni ljekari iz drugih drzava,obavezno Muslimansko-Bosnjacke nacionalnosti kojima su dodjeljivane specijalizacije! To svi u nasem gradu odlicno znaju.Samo je za poslednjih 5 godina 10 specijalista napustilo Pljevlja od kojih su vecina pravosavni Srbi.

-Opste je poznato da i u Domu Zdravlja i OB Pljevlja prilikom zaposljavanja imaju prednost Muslimani Bosnjaci i to na svim nivoima,od portira do ljekara!

To je narocito izrazeno u Domu Zdravlja Pljevlja gdje se i ljekaraki kadar koji se prima iz okruzenja (o kojem Vi ministre govorite) obavezno Muslimansko Bosnjacke nacionalnosti.

– Čime ste se rukovodili ministe Hrapovicu kada ste, uz svo uvazavanje, imenovali stomatologa Lalovica za VD Opste Bolnice?

Da li je iole normalno da jedan stomatolog vodi instituciju koje nije dorastao, da rukovodi sa radom 21 specijaliste i 3 subspecijalite doktora medicine?

Osim sto je Musliman Bosnjak,koje su njegove reference?

Ministre Hrapovicu,

Kao sto znate,u toku je konkurs za direktora OB Pljevlja i pravnika/sefa kadrovske sluzbe u OB Pjevlja.

Cijela javnost ce pazljivo i budno pratiti Vas izbor!

Da li ce i ovog puta odlučujući faktor biti strucnost i znanje ili nacionalna pripadnost vidjecemo…

PREDSJEDNIK OO NSD PLJEVLJA

MILAN MIJO LEKIĆ

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Mijo Lekić, SO PV

LEKIĆ – Nuhodžiću, Hrapoviću: Ko je sledeći prebijeni Pljevljak?

Zlo rađenje, gotovo suđenje – kaže narodna poslovica! U jeku borbe cijelog čovječanstva protiv opake …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *