ponedeljak , avgust 19 2019
Početna / Vijesti / Politika / Lekić traži vanrednu SO i saslušavanje svih odgovornih zbog ekoincidenta u Ćehotini

Lekić traži vanrednu SO i saslušavanje svih odgovornih zbog ekoincidenta u Ćehotini

Klub odbornika NSD podržava poziv predsjednika NVO Ekološko društvo „Breznica“, gospodina Milorada Mitrovića da Skupština opštine raspravlja o ekološkoj katastrofi – pomoru ribe u vodotocima rijeka Vezišnice i Ćehotine koja je nastala ispuštanjem otpadnih voda iz postrojenja Termoelektrane Pljevlja.

Na prethodnoj sjednici SO koja je održana 8.jula, zahtjev odbornika Rajka Palibrka da se dnevni red dopuni sa ovom tačkom odbijen je zbog toga što su odbornici vladajuće većine bili uzdržani uz obrazloženje da bi trebalo prvo da institucije sistema odrade svoj dio posla a da oni ne izbjegavaju raspravu na ovu temu.

Klub odbornika NSD pripremio je informaciju i predlog zaključaka koje bi Skupština opštine trebalo da razmatra i usvoji.

Pokrenućemo inicijativu da svojim potpisima 1/3 odbornika ispuni poslovnički uslov za vanredno sazivanje sjednice.

Zahtjevaćemo od predsjednika Skupštine  predsjednika opštine, ne da pozovu, već da obezbijede prisustvo Skupštini: Ministra poljoprivrede, poljoprivrednog inspektora, predstavnika SRK „Lipljen“, zatim gospodina Vladimira Šestovića koji je bio direktor TE u vrijeme ekološkog incidenta, bivše direktore TE – gospodina Slavka Vukašinovića i gospodina Luku Jovanovića a naročito zbog izjave gospodina Šestovića koji je rekao da to što se desilo u noći između 4. i 5. jula nije jedini (sporadičan) slučaj već se to radi prethodnih 30 godina.

Veoma je bitno raščistiti da li je to što se desilo u noći između 4. i 5. jula pojedinačni slučaj ili je to sastavni dio procesa proizvodnje TE.

Zahtijevaćemo da sjednici vanredne Skupštine bude omogućeno prisustvo i učešće u radu predstavnika nevladinog sektora koji se bave zaštitom životne sredine našoj opštini.

 

PREDSJEDNIK OO NSD PLJEVLJA

Milan Mijo Lekić

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Mlade Demokrate

Demokrate nikada nisu izdali svoje birače, ni građane Crne Gore

Juče je u Pljevljima održan sastanak OO Demokratske Crne Gore, kojem su prisustvovali predsjednik Demokrata Aleksa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *