sreda , 12 juna 2024
Početna / Vijesti / Politika / Lekić:Napuštanje Skupštine od strane odbonika DPS-a je čin priznanja gubljenja legitimiteta

Lekić:Napuštanje Skupštine od strane odbonika DPS-a je čin priznanja gubljenja legitimiteta

Odbornici DPS-a Pljevlja nisu napustili današnju sjednicu Skupštine opštine, kako dolikuje narodnim predstavnicima, kako bi iskazali neki vid nezadovoljstva već su na najkukavičkiji način pobjegli sa bakve.

Svjesni su da sa 30% podrške građana Pljevalja ne mogu upravljati sa najodgovornijim funkcijama u lokalnoj upravi i samoupravi, a i očigledno da im je bitniji i jedan dan vladavine nego funkcionisanje istih.

Napuštanje Skupštine od strane odbonika DPS-a je čin priznanja gubljenja legitimiteta. Razumijem ih da im nije lako ali im poručujem – što prije budu shvatili da su izgubili vlast 30. avgusta i da ipak Milo Đukanović neće možda moći ni da živi 100 godina a kamoli da vlada, biće im lakše.

Znam da ste, gospodo iz DPS-a, izgubili vlast u najgori vakat za vas, taman kad ste mislili da ćete uživati u onom što ste opljačkali od svog naroda, dolazi vakat da će vam ta tuđa muka i zamuka udariti na nos.

Znam da će vam, gospodo iz DPS-a, sve ovo teško pasti, ali izdrdžaćete, ja vas uvjeravam. Ipak će vam mnogo bolje biti sa nama nego što je nama bilo sa vama, pa evo nas živi, zdravi, i uz brdo brzi kako kaže naš narod.

Napuštanje sjednice SO odbornika faktičke skupštinske većine i mogu da razumijem, ali predsjednik Skupštine da pobjegne sa radnog mjesta dok ne utvrdi kvorum nakon napuštanja odbornika DPS-a i ne konstatuje da se rad sjednice ne može nastaviti zbog nedostatka kvoruma ne mogu da shvatim i mislim da je neshvatljivo.

Konstatacija predsjednika Skupštine pri, jednostavno rečeno, bježanju sa sjednice da je i on odbornik kluba DPS-a i da i on napušta sjednicu govori o njegovom pravničkom neznaju i političkom slijepilu.

Zaboravio je predsjednik Skupštine, zbog, ponavljam DPS slijepila, da on ne prima platu od kluba DPS-a već od građana Pljevalja koje zastupa i predstavlja 35 odbornika.

Pozivam Vas, gospodo predsjednici, Goluboviću i Sokiću,  da se ne mučite uzalud, da ne krečite uzalud kao što ste uzalud prije 30-og avgusta krečili zastave trobojke, da podnesete ostavke, da zakažete sjednicu Skupštine opštine, da skratimo mandat Skupštine, kako bi stvorili uslove za održavanje vanrednih lokalnih izbora.

Svako drugo rešenje je gubljenje vremena i pogubnost za naša Pljevlja.

PREDSJEDNIK OO NSD PJEVLJA

Milan Mijo Lekić

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

„Srpski narod protiv namjere da se izglasa njegova navodna genocidnost“

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić poručio je uoči današnje Sjednice Ujedinjenih nacija na kojoj …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.