subota , oktobar 24 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Pet Pljevljaka lišeno slobode zbog kršenja naredbe nadležnog državnog organa

Pet Pljevljaka lišeno slobode zbog kršenja naredbe nadležnog državnog organa

Po nalogu državne tužiteljke Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima lišeni su slobode M.B., S.P., M.T., N.J. i A.B., svi iz Pljevalja, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. Osumnjičeni su se, suprotno naredbi Ministarstva zdravlja, okupili na javnom mjestu u selu Jugoštica, opština Pljevlja.

Lica će uz krivične prijave odmah biti privedena na saslušanje u Osnovno državno tužilaštvo, nakon čega će biti donijeta odluka o daljem postupanju, navodi u saopštenju za javnost Nataša Bajčeta, državna tužiteljka i portparolka Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima.

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima ponovo apeluje na sve građane da se u potpunosti pridržavaju naredbi Ministarstva zdravlja o preduzimanju privremenih mjera zaštite građana od širenja koronavirusa i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, te da u suprotnom, nepostupanje po ovim naredbama, podliježe krivičnoj odgovornosti u smislu postojanja krivičnih djela protiv zdravlja ljudi.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

memorandum

Potpisan memorandum o saradnji između Opštine Pljevlja i Opštinske organizacije Crveni krst

Prepoznajući zajednički interes za intenzivnijom saradnjom na preduzimanju mjera i aktivnosti socijalne i dječije zaštite …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *