subota , jul 2 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Ljepota koja zaustavlja dah

Ljepota koja zaustavlja dah

Vidikovac „Meanderi Ćehotine“

U cilju otkrivanja skrivenih a raskošnih predjela opštine Pljevlja, NVO „Da zaživi selo“, u partnerstvu sa TO Pljevlja, promovisali su i uredili vidikovac u Matarugama u zaseoku Gačevića dolina sa kojeg se pruža velelepni pogled na meandre rijeke Ćehotine, koji vrlo podsjećaju na meandre rijeke Uvac koji su svjetski poznata atrakcijja.

Fotograf Andrej Kosoric 2

Foto Andrej Kosorić

 

 

Vidikovac se nalazi na 20 km od grada, na putnom pravcu Pljevlja-Vrulja, u selu Mataruge. Pored skretanja sa magistralnog puta je postavljena info tabla, od koje se dalje može ići automobilom još 1 km makadamskim putem, a nakon toga još 200 m pješaka. Na samom vidikovcu je postavljen hladnik sa stolom i klupama, kao i zaštitna ograda u cilju bezbjednijeg boravka. Sa vidikovca se pruža pogled kao sa razglednica, koju upotpunjuje krivi stoljetni bor.

„Cilj projekta je poboljšanje turističke i rekreacione ponude ruralnog područja u opštini Pljevlja, a nadamo se da će ovaj vidikovac biti jedan od glavnih prirodnih repera turističke ponude našeg grada. Po kazivanju mještana, prošlog vikenda prošlo je preko 30 automobila prema vidikovcu“-saopštili su nam iz NVO „Da zaživi selo“

Projekat je podržan od strane Opštine Pljevlja na osnovu Konkursa za sufinansiranje NVO, a kroz Javni rad preko ZZZCG je uposleno još 3 lica sa evidencije Biroa rada u Pljevljima na period od 2 mjeseca koji će raditi na uređenju vidikovca i obilježavanju pješačke staze.

Fotograf Andrej Kosorić

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Crkva-sv-Kozme-i-Damjana-osvecenje

Poziv na proslavu hramovne slave Sv. Kozme i Damjana u Strahovom Dolu

Slava crkve Svetih Kozme i Damjana, u Strahovom Dolu proslaviće 14. jula hramovnu slavu. Jutarnju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *