subota , avgust 17 2019
Početna / Vijesti / Društvo / Ljetnji kursevi u inostranstvu

Ljetnji kursevi u inostranstvu

Studentima iz Crne Gore nude se ljetnji kursevi iz 30 različitih oblasti na 50 različitih univerziteta. Ljetnji kursevi traju od 7 do 14 dana na teme iz preko 30 različitih oblasti, uključujući: tehnologiju, inženjerstvo, biotehniku, medicinu, marketing, poslovanje i obrazovanje. Kursevi se sastoje od akademskog dijela, u okviru kojeg su organizovane različite radionice, predavanja, posjete kompanijama i društvenog dijela u okviru kojeg su organizovane posjete kulturno – istorijskim građevinama i prirodnim ljepotama. Na kraju kursa se dobija i sertifikat, koji može nositi i određeni broj ECTS kredita.
Prijavljivanje podrazumijeva slanje motivacionog pisma na engleskom jeziku i odgovor na dva, tri pitanja. Fakultet koji neko studira ne ograničava ga da se prijavi na kurs iz određene oblasti. Studenti iz CG plaćaju 20 odsto od ukupne kotizacije, (do 11 evra) u zavisnosti od kursa za koji se prijavljuju. U cijenu su uključeni svi troškovi: hrana, smještaj, društvene i akademske aktivnosti.

Više informacija, način apliciranja i listu kurseva možete naći na: www.best.eu.org/courses. Prijave traju do 18. marta.

Kurseve organizuje BEST (Board of europien students of tehnolodži). U pitanju je studentska organizacija osnovana 1989. godine, koja danas broji 96 lokalnih grupa u 33 zemlje i preko 4 000 članova. Cilj ove organizacije je komunikacija i saradnju među evropskim studentima, razmjena znanja i iskustava, upoznavanju drugih kultura, međusobno razumijevanje i osposobljavanja za dalji rad u internacionalnom okruženju.

PV novine

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

demokrate

Bajramska čestitka Demokrata

U ime članova Demokratske Crne Gore OO Pljevlja , i u svoje lično ime, svim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *