ponedeljak , 26 septembra 2022
Početna / Vijesti / Politika / Ljuljaj Ljaljo! Oburdavaj!

Ljuljaj Ljaljo! Oburdavaj!

Dvije posljednje kolumne pod nazivom “Oburdavaj i “Ljuljaj Laljo” poznatog crnogorskog novinara Dragana Rosandića Rosija u vezi sudbine Vlade Crne Gore, izazvale su brojne reakcije.

Portal PRESS objavljuje integralno kolumne:

OBURDAVAJ (objavljeno 4. avgusta 2022)

Juče je potpisan Temeljni ugovor sa SPC! Jedan najobičniji ugovor između dvije strane potpisnice – države i crkve, koji je takoreći stvar rutine, bio je deset godina predmet opstrukcija, trgovine, ucjena, partijskih marifetluka od strane režima DPS-a sa trabantima, vlade Zdravka Krivokapića i vlade Dritana Abazovića!

Euforija

Potpisivanje Temeljnog izazvalo je pravu euforiju među ovdašnjim vaskolikim srbljem! Blagosiljaju Dritana! Zaboravljaju da je Dritan zaprijetio rušenjem vlade, ako Zdravko potpiše Temeljni u Beogradu! I prepadena pijandura Zdravko vratio se bez Temeljnog iz Beograda! Zaboravljaju da je Dritan srušio Zdravkovu vladu zato što je mitropolit Joanikije ustoličen u manastiru na Cetinju! Zaboravljaju da je Dritan pokušao državni udar protiv Zdravka, sa svojim dijelom vlade iz bezbjednosnog sektora, 4/5. septembra na Belvederu zbog mitropolitovog ustoličenja!

Časni SNP

Čim je potpisan Temeljni, oglasio se časni SNP: “Ušli smo u vladu zbog Temeljnog!? Obećano – ispunjeno!?” Časni SNP ima veze sa Temeljnim koliko li i moja pokojna strina Živka! Premijer Dritan lijepo kaže: Morali smo da potpišemo Temeljni da bi razblokirali Parlament i dobili 49 ili 54 poslanika, odnosno dvotrećinsku većinu, za izglasavanje Vrhovnog državnog tužioca, popunu Ustavnog suda i Sudskog savjeta… DF kaže: Prvo Temeljni, pa onda ostalo! Bez Temeljnog, ništa! A avetni Srblji skandiraju – ave Cezare! ave Dritane! ave Joko!

Smokvin list

Temeljni ugovor je smokvin list za golotinju SNP-a! Samo što im smokvin list neće biti dovoljan da pokrije svu veleizdaju, nego lokvin list prečnika metar da bi pokrio gologuze Joka, Dada, Mijomira, Vaska, Danijelu… Samo što je potpisan Temeljni oko podne, vlada Dritana i časnog Joka, u ranim popodnevnim časovima, nastavila je sa razriješenjima i naimenovanjima! Razriješavaju se sa funkcija pobjednici od 30. avgusta, a naimenuju se gubitnici: izvjesna Zoja, dugogodišnja direktorica podgoričke gimnazije i članica Predsjedništva DPS-a, a koju je bivša ministarka Vesna Bratić izmršikala iz gimnazije, imenovana je za direktorku Zavoda za školstvo!?? Unaprijeđena! U isto vrijeme, dok se potpisivao Temeljni, Sudski savjet produžio je mandat predsjednici Vesni Simović, desnoj ruci Vesne Medenice (trenutno u zatvoru u Spužu) – njih dvije su satrle crnogorsko sudstvo! Svi lopovi iz Bošnjačke stranke vraćeni su na stara mjesta da nastave da lopinjaju! Plus, ustavni puč izveden od novosklepane OKG od 46 poslanika koja je suspendovala izborni proces i odložila lokalne izbore u 14 opština! Pa Kurti u UDBI – zamislite kad su dignitet ove jadne vlade zbog ovog višestrukog prestupnika Kurtija morali da brane uzorne crnogorske neoustaše Raško i Ranja od Dritana, časnog Joka, Dade, Dragana Ivanovića, uvoznika ajvara i pinđura Miljanića… A avetni Srblji i dalje skandiraju – ave Dritane! ave Joko!? Neka što skandiraju, nego i komentarišu posjetu Nensi Pelosi Tajvanu – e da vidimo šta će Kinezi uraditi, e smiju li objaviti rat Amerikancima, e Kinezi su pizde… A Kinezi su najmudriji narod na svijetu, eno ih zavladali su svijetom, a dokone seoske i gradske budale…

Miraš

Premijer Dritan lijepo kaže: – Potpisaćemo Temeljni i sa Mirašem!? Ali, avetni Srblji ne čuju i dalje urlaju – ave Dritane! ave Joko! Premijer Dritan opet kaže: Dok ste vi Crnogorci bili na vlasti, Crnogorska crkva vam je bila NVO! Tačno, i lupež Milo je znao da je Miraš lažnjak i NVO, ali evo Dritan misli da je Miraš crkva!? A avetni Srblji opet – ave Dritane! ave Joko! Potpisaće i sa Mirašem! Dritan, Joko i ovaj picopevac Kovač, ministar pravde iz časnog SNP-a! Ali, tek poslije lokalnih izbora, 23. oktobra! Dok ne navataju avetne Srblje da glasaju za URA i časni SNP! Ako prije toga ne padne vlada!

Pada vlada

Šta to pada? Pada vlada! Odmah po potpisivanju Temeljnog, 36 poslanika DPS, SDP, SD… podnijelo je inicijativu za pad vlade! Bošnjačka stranka se još nije pridružila! Mio im je Milo, ali im je sopstvena guzica još milija! Ovu družinu šarlatana, prevaranata, diletanata i veleizdajnika iz Vlade treba rasturiti što prije! Vladu komičara, električara, konobara, šefova stovarišta, uvoznika ajvara i pinđura, NVO starleta, uzornih ustaša i ustaškinja treba poslati na smetilište istorije! Pa na izbore, 23. oktobra, zajedno sa lokalnim u 14 opština! Sad su na potezu Demokrate! A zarekli su se da neće sa DPS-om! Odoljeli su i stranim ambasadama da ih ne uguraju u manjinsku vladu sa DPS-om! Na Demokratama je istorijska odgovornost! Ko smije, taj i može! Da se oslobodimo ovog društvenog taloga i civilizacijskog otpada iz DPS, SDP, URA, SNP… Država je oteta i na Demokratama se zalomilo da nam je vrate! Zakazana je sjednica Parlamenta za oburdavanje Vlade 19. avgusta! A prije toga su smislili da izaberu VDT-a i popune Ustavni sud i Sudski savjet – i to sve od stare višedecenijske režimske posluge! Ne vrše se reforme pravosuđa sa DPS-om, što bi rekao Andrej Milović, bivši državni sekretar u Ministarstvu pravde. Ako izaberu ove, zabetonirali su sudstvo Vesne Medenice i Vesne Simović za narednih deset godina! Zato, Oburdavaj što prije! Oburdavaj, prije nego što nas nagrde!

LJULJAJ LJALJO (objavljeno 11. avgusta 2022)

Prošla kolumna “Oburdavaj” jedna je od onih tektonskih, koje izazivaju zemljotres! Kao ona, od 5. avgusta 2020, o sramotnoj izbornoj listi DF – “Opet pakujemo majmune”!
Pa, evo ih majmuni opet na sceni!
Zato, Oburdavaj!

Bućkuriš

U formiranju Manjinske vlade Dritana Abazovića učestvovali su svi – izuzev Demokrata, Ujedinjene i Prave!
Kad kažem svi, to znači – DPS, SNP, URA, SDP, DF, Bošnjačka stranka i albanske stranke!? Pobjednici sa istorijskih izbora od 20. avgusta 2020, pomiješali su se sa gubitnicima, a gubitnici sa pobjednicima i dobili smo – Bućkuriš! A to znači da je neko izdao! Mislim, veleizdao! A svaki bućkuriš se pokvari za tri dana! Odnosno, u ovom konkretnom slučaju, za 100 dana!

Zdravko vs Dritan

Kratka usporedba između “apostolsko-ekspertske” vlade Zdravka Krivokapića i “šarlatansko-diletantske” vlade Dritana Abazovića daje zapanjujuću sličnost! Doduše, na nešto veću štetu šarlatana! Zdravko vs Dritan! Dva veseljaka i komičara! Riječ im traje ko mački ljubavnik u februaru, a to je oko 15 sekundi! Mislim, da smo tu na istom! Dritan vs četiri potpredsjednika! Dritan, bivši Zdravkov prvi i jedini potpredsjednik protiv – jedna NVO starleta Jovana Marović, crnogorski neoustaša Raško Konjević, časni Joko, i trener KK Tutin Ervin Ibrahimović! Tu smo na istom, jer vrhunski komičar Dritan sigurno može da odmijeni ovo četvoro običnih komičara!

Mali Đokica vs Ranja Krivokapić! Ministar inostranih poslova je ogledalo jedne države, persona! A kakva država, takav i ministar! Ranja je daleko iskusnija splačina, ali nije da nije, i Mali Đokica se svojski trudio! Sekulović vs Adžić! Ministri policije, oba iz iste Dritanove kuhinje! Bilo je raznih ministara policije, ali ovo kao što je Adžić nije bivalo! Makarondžije mu u Nikšiću mlate miliciju, a on kaže kriva je moja milicija! Makarondžija u Cetinju kači ovu crveno-žutu zastavu na ogradu manastira, a nesrećni ministar hapsi monahinju, zaduženu za higijenu manastira, što je skinula peškir sa ograde – jer kad okačiš državne zastave o ogradu kao da širiš veš, na odžak, o granu, na poljski drveni klozet, to je obična krpa! Nikad milicija, a to je kolektiv od oko 5.000 ljudi, nije bila ovako ponižena!
Vesna Bratić vs četiri ministra! Četvorostruka ministarka (prosvete, nauke, kulture i sporta) protiv časnog Mijomira Vojinovića, Maše Vlaović, časnog Vasilija Laloševića… Mislim, da smo tu na velikom gubitku! Dama, žena, ministarka Vesna, od 55 kila, izmršikala je 400 direktorica i direktora iz prosvete – sve posluga DPS, a časni Vasilije, žive vage od 155 kila, sedam mjeseci je plandovao kao ministar sporta, a sada kad su ga ponovo postavili za ministra sporta, prvog radnog dana častio je neku vranu iz DPS-a nacionalnom penzijom! Mickej i Milatović vs Damjanović i Đurović! Bivši ministri finansija i ekonomije, dva bjelosvjetska mangupa protiv Damjanovića iz SNP-URA i šefa stovarišta iz Bara, Đurovića iz URA! Ne znam, šta da vam tu kažem! Dok ne vidimo finansije na kraju godine! Mada, dobra je fora Mickeju i Milatoviću ovo sa minimalnom platom od 450 evradi! Jelena vs Dado! Bivšu ministricu zdravlja Jelenu Borovinić zamijenio je časni Dado Radijatorov! A to znači – teška tragedija pogodila je naše zdravstvo!
Tamara vs tri Tamare! Umjesto ministarke medija Tamare Srzentić dobili smo tri Tamare – Ana Novaković, opet Jovana Marović i opet Maša Vlaović! Ali, jedna jedina je Tamara, a ovo su jeftine kopije!
Miljanić vs Miljanić! Bivši državni sekretar za borbu protiv org. kriminala Miljanić sad je postao ministar za isto to! Ekspert za bezbjednost, kriminal, ajvar i pinđur, televizore…. Kažu, jednom prilikom kad je hapsio nekog kriminalca u Skoplju, opali mu pištolj i ofikari luster sa plafona u kancelariji načelnika! Odmah su ga poslali za Podgoricu, na ispomoć ovima našima! Jednostavno, unikatan! Jedino smo tu na dobitku, ko u kladionicama Lob! Ima tu još nekih nestvarnih likova!

Aleksa vs Danijela

Novosklepana organizovana kriminalna grupa (OKG) od 46 poslanika iz DPS – SNP, URA – SDP i Bošnjačka stranka – albanske stranke smijenila je predsjednika Parlamenta Aleksu i postavila za predsjednicu časnu Danijelu, iz SNP!? Po svim ovozemaljskim zakonima i izbornoj volji naroda, to mjesto je pripadalo Demokratama i Aleksi! Kada je prošle godine, u ovo vrijeme, počelo da se šuška da će smijeniti Aleksu, javno sam rekao – to je puč! I evo ih sad, pučisti plaču!
Časni Joko je genije! Kaže: Ako mi izvučete fotelju ispod guzice, pade i Temeljni!? Međutim, časni Joko je zaboravio da je u 11 časova prisustvovao potpisivanju Temeljnog, a već u 13 časova na Vladi, onako emotivno uzbuđen zbog Temeljnog, izglasao je našu Zoju, bivšu višedecenijsku direktoricu podgoričke gimnazije, simbol Đukanovićevske propale prosvete, a koju je prošle godine izmršikala iz gimnazije ministrica Vesna Bratić – za direktoricu Zavoda za školstvo!?? U duboko emotivnom pismu, obratio se i časni Dado Radijatorov pozivajući na čast Aleksu da nije časno oburdavati Vladu sa DPS-om!? Oburdavanje Alekse od strane SNP-a sa DPS-om je časno, a oburdavanje časnog Joka i Dade sa DPS-om nije časno!? LJuljaj, LJaljo! Oburdavaj!

Simpatični DF

Ako je suditi po DF medijima, a to su portal Borba, TV Prva i TV Adria, koji su se toliko zavukli u dupe Dritanu da već ima ozbiljne probleme sa hemoroidima – DF neće oburdavati Vladu!? A i što bi je oburdavali, kad su je oni i pravili! Pritajili su se po dubini, širini i okolini – i preže!
Da vam objasnim, kako to funkcioniše sa DF! Samo pratite Slavena Radunovića: kad se slaven umiri i nema ga – to znači, trgovina je u toku! A kad se pojavi i progovori ova mudra glava – to znači, trgovina je obavljena!
Zato, LJuljaj LJaljo!
Oburdavaj!

DRAGAN ROSANDIĆ ROSI
Izvor: Portal Press

About novinepv

Pogledajte i

Parlamentarna većina potpisala inicijativu za razrješenje predsjednika države

„Predsjednik Crne Gore povrijedio je član 95 stav 5 Ustava Crne Gore jer nije pozvao …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.