subota , oktobar 20 2018
Početna / Vijesti / Društvo / Majke ne odustaju

Majke ne odustaju

Danas su ispred zgrade opštine Pljevlja protestvovale majke korisnice naknada troje ili više i djece koje su ostale bez naknada koje su im, kako su kazale, ukinute bespravno.

– Cilj našeg današnjeg okupljanja je ukazivanje na nepravdu kojoj su izložene korisnice naknade po osnovu rođenja troje ili više djece.Nismo mi izglasale zakon već Skupština Crne Gore. Nismo ga mi potpisale već predsjednik države. Pola godine smo čekale početak primjene zakona slušajući obećanja bivše ministarke i tadašnjeg predsjednika Vlade da će sredstva za isplatu naknada biti obezbijeđena ma koliko to iznosilo. Nažalost poslije parlamentarnih izbora i formiranja Vlade prvi njen potez je bio da nam umanje naknade, a nedugo zatim da ih totalno ukinu. Normalno prošli izbori i do sledećih, mi ih više ne trebamo i za njih ne moramo ni da postojimo – kazala je Snežana Macanović, koordinatorka majki korisnica naknada sa troje ili više djece iz Pljevalja.

Na protestu su govorile Rada Vojinović i Rada Vemić sa Žabljaka, dok je sugrađanka Slavica Ćirović pročitala pjesmu u kojoj se između ostalog kaže: „I proljeće uskoro nam stiže i martovski izbori se bliže, ali tada biće jedna stavka glasat’ neće baš ni jedna majka!”.

Opširnije u narednom broju „Pljevaljskih novina“protest 4protest 3naslovna protest

protest 2

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

IMG-f79b9f26ced5b988952963fbf663bf31-V

Amra Čolak Lagator: Žena velikog srca

Iako je rodni grad napustila prije tri decenije Amra Lagator (48), rođena Čolak, svoje Pljevljake …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *