utorak , jul 7 2020
Početna / Vijesti / Ekonomija / Maline za OSI iz Pljevalja i Bijelog Polja

Maline za OSI iz Pljevalja i Bijelog Polja

NVO „Da zaživi selo“ realizuje projekat „Ekonomsko osnaživanje OSI na seoskog području Pljevalja i Bijelog Polja kroz osposobljavanje za proizvodnju malina“, podržan od strane Zavoda za zapošljavanje CG kroz finansiranje projekata zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Ukupna vrijednost projekta iznosi 46.923,18 evra.

Cilj projekta jeste podsticanje i socijalna uključenost OSI na seoskom području Pljevalja i Bijelog Polja kroz njihovo osnaživanje i zapošljavanje u oblasti poljoprivredne proizvodnje – gajenje malina. Kroz osposobljavanje nezaposlenih OSI na seoskom području za konkretno radno mjesto –proizvodnja i gajenje malina, poboljšaće se stručnost tih lica i sva obučena lica će podići sopstvene malinjake.

Ciljne grupe su nezaposlena lica sa invaliditetom na seoskom području, koja se nalaze na evidenciji Biroa rada (3 iz Pljevalja i 3 iz Bijelog Polja).

Glavne aktivnosti su: organizovanje osposobljavanja 6 lica sa invaliditetom za konkretno radno mjesto za proizvodnju malina u vremenskom periodu od 4 mjeseca (2 mjeseca teorije i 2 mjeseca prakse), upošljavanje 6 lica na period od 4 mjeseca na konkretnom radnom mjestu i podjela po 300 sertifikovanih sadnica maline za sva osposobljena lica u cilju njihovog ekonomskog osnaživanja i nakon realizacije projekta.

Partneri na projektu su NVO „Inkluzija“ i Biotehnički centar iz Bijelog Polja.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

FB_IMG_1591972546713

Raspisan ponovljeni tender za izvođenje radova na izgradnji parkinga u ulici Mila Peruničića

Opština Pljevlja raspisala je tender za izvođenje radova na izgradnji parkinga u ulici Mila Peruničića …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *