sreda , novembar 25 2020
Početna / Vijesti / Politika / Marina Jočić: Javni servis – javni egzekutor istine i slobode

Marina Jočić: Javni servis – javni egzekutor istine i slobode

Javni servis ne samo da je u filmu Svjedok Božje ljubavi prekršio ove standarde, nego to čini svakodnevno nebrojeno puta u svojim informativnim emisijama

Ne odustajući od svog manira da je istina samo ono što izađe iz sotoninih usta, menadžment Javnog servisa, preciznije Božidar Šundić je nastavio sa tom sramnom praksom.

U najnovijem napadu na istinu, profesiju i zakon, pokrenuo je disciplinski postupak protiv novinara Nevenke Ćirović i Zorana Lekovića koji su pokušali da odbrane časnu novinarsku profesiju i posrnuli Javni servis od nasrtaja mržnje prema mitropolitu Amfilohiju, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i stotinama hiljada građana na litijama, čijim novcrm ovaj epicentar zla i profesionalnog nemorala uopšte funkcioniše, navodi se u saopštenju Marine Jočić, poslanice Demokratskog fronta.

Ova dva časna novinara su digli glas na društvenim mrežama, ostavljajući po strani svoja nacionalna i vjerska ubeđenja, braneći samo programske principe i standard Javnog servisa koji je službeni dokument i kao takav obavezujući. A tamo piše da se ne smiju objavljivati sadržaji bez datog konteksta i bez stava druge strane.

Javni servis ne samo da je u filmu Svjedok Božje ljubavi prekršio ove standarde, nego to čini svakodnevno nebrojeno puta u svojim informativnim emisijama.

Marina Jočić

U vrijeme kada se pola Crne Gore diglo da odbrani svetinje od primitivnog i necivilizacijskog zakona, uprkos pritužbama na rad Javnog servisa, pod uređivačkom palicom Božidara Šundića, bračni par Šukovića ne prestaje da širi neistine i govor mržnje, očigledno prkoseći pokušajima da se ostvari kakav-takav dijalog na relaciji Mitropolija -Vlada, kazala je Jočić i dodala:

Uhvaćene su u klinč očigledno dvije struje u Javnom servisu, ni Savjet ove propagandne kuće već tri mjeseca nije održao javnu sjednicu, krijući se iza elektronskih i dajući strogo kontrolisana saopštenja.

I kada se čuje usamljeni glas profesionalaca, to postaje znak za uzbunu i pokreće se mehanizam da se oni kazne, na razne načine pa i gubitkom posla, šaljući poruku svima koji primaju platu iz Budžeta, da će tako proći ukoliko dozvole da u njima pobjedi glas savjesti i pravde.

Možda je na njih upravo i mislio Milo Đukanović kada je poručio „ne zalijećite se, više nas je“.

Zato je glas etike i moralni čin utoliko veći i značajniji što dolazi od dva potvrđena profesionalca – Nevenke Bošković Ćirović i Zorana Lekovića.

Demokratski front će uvijek podržati principijelnu borbu svakog pojedinca i grupe i nastaviti da služi principima demokratije o bilo kome da se radi, zaključila je Marina Jočić.

 

izvor: in4s.net

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

640_14345365_POKRET-ZA-PLJEVLJA-LOGO-770x450

Pokret za Pljevlja: U ŠUMU ILI RUDNIK, PITANJE JE SAD

  Kad je, u izbornoj kampanji, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, okrenuo  glavu od zaposlenih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *