nedelja , 25 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / Marković danas pred poslanicima

Marković danas pred poslanicima

PREMIJERSKI SAT

Premijer Duško Marković odgovaraće danas u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, a poslanike najviše interesuje aktuelna situacija u vezi sa koronovirisom.

Predstavnik Demokratske partije socijalista Branimir Gvozdenović pitaće koliko je građana, a koliko privrednih subjekata obuhvaćeno dosadašnjim mjerama za dio socio-ekonomske sanacije projektovanih posljedica koronovirusa.

Poslanika Demokratskog fronta Andriju Mandića interesuje zašto premijer nije prihvatio i učinio javnim set urgentnih mjera koje je predložio taj politički savez, a koji uključuje finansijsku pomoć svakom građaninu, paket neophodnih namirnica i zaštitnu opremu.

Poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević pitaće Vladu kako planira da pomogne najugoženije kategorije stanovništva – 36 hiljada nezaposlenih i skoro 40 hiljada penzionera sa primanjima ispod 200 EUR.

Predstavnika Socijaldemokrata Borisa Mugošu interesuje kada će biti definisan paket dugoročnih mjera za podršku privredi i da li je urađena i određena projekcija neophodnih sredstava u ovoj godini za realizaciju svih mjera.

Predsjednik Posebnog kluba poslanika Aleksandar Damjanović pitaće premijera koji su razlozi ozbiljnog kašnjenja u realizaciji projekta auto puta i kada će biti završen, imajući u vidu da je provobitni rok bio maj 2019. godine.

Predstavnik kluba Socijalističke narodne partije i Demosa Neđeljko Rudović pitaće da li je Vlada preduzela mjere za poništenje odluka Komisije za stambena pitanja u slučajevima kada nije poštovana Odluka o kriterijumima i koje sankcije će snositi članovi Komisije za donošenje nezakonitih odluka.

Predstavnik kluba poslanika manjinskih partija Ervih Ibrahinović pitaće da li Vlada namjerava da nastavi započete kapitalne objekte na sjeveru Crne Gore.

Premijerski sat počinje u 12 sati.

Premijer Marković u parlamentuPremijer Marković u parlamentu
IZVOR: RTCG.ME

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

„Dobro je da se odnosi raščiste, možda opstrukcije prestanu“

Odavno je primjetna namjera Jakova Milatovića da opstruira rad 44. Vlade Crne Gore i PES-a, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.