nedelja , novembar 28 2021
Početna / Vijesti / Politika / Marković: Prioritet je infrastrukturno povezivanje sa Srbijom

Marković: Prioritet je infrastrukturno povezivanje sa Srbijom

Marković je na Investicionom samitu o Zapadnom Balkanu u organizaciji EBRD, na kojem učestvuju premijeri šest ekonomija regiona, kazao da je u prethodnom periodu dosta toga urađeno zajedno, ali i da dosta toga predstoji da se uradi.

Naglasio je da je važno da se planovi zemalja regiona poklapaju i da postoje zajednički interesi.

„Kada u pitanju Crna Gora, kao što je premijerka Ana Brnabić na moje zadovoljstvo saopštila da je izgradnja auto-puta prema Crnoj Gori jedan od priorteta Srbije, želim da obavestim da u ovoj godini završavamo prvu prioritetnu deonicu auto-puta prema Srbiji i stvaramo pretpostavke za nastavak radova do granice i na taj način povezivanja našeg autoputa sa mrežama u Srbiji dalje prema Evropi“, objasnio je Marković.

On je kazao da je za Crnu Goru važan i jadransko-jonski auto-put i izrazio uverenje da će u perspektivi sa EU biti nađeni načini da se i taj projekat pokrene.

Dalji važan projekat u Crnoj Gori, prema njegovim rečima, je unapređenje železnice, pravca od Crne Gore prema Srbiji, od Bara do Beograda, te dodao da se u strateškim planovima razmišlja i o obnovi železnice od Podgorice do Sarajeva.

Marković je naveo da ga posebno raduje što je realizovan prvi deo strateškog elektroenergetskog projekta Balkanskog koridora, preneo je Tanjug.

U svom obraćanju pomenuo je i projekat, koji će početi ove godine, a koji bi, kako je dodao, bio dobra prilika za EBRD, a tiče se rekonstrukcije aerodroma u Crnoj Gori i povećanje avio-dostupnosti kroz dodelu aerodroma pod koncesiju.

„Biće to značajno ne samo za naš turizam već i za celu ekonomiju“, uveren je Marković.

 

izvor: sputnik

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

pokret

Apel : Dan opštine ili oslobođenja je 27. oktobar a ne dan obračuna sa braćom, kumovima i komšijama

U saopštenju za javnost „Evropa bez alternative“ Pokret za Pljevlja apeluje na sve političke subjekte …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *