četvrtak , jul 9 2020
Početna / Vijesti / Ekonomija / ME: Pojačaćemo inspekcijski nadzor u prodavnicama

ME: Pojačaćemo inspekcijski nadzor u prodavnicama

Ministarstvo ekonomije pozvalo je trgovačke lance, markete kao i druge prodajne objekte da se pridržavaju mjera Instituta za javno zdravlje u borbi protiv koronavirusa.

U skladu sa ranije propisanim mjerama Instituta za javno zdravlje, Ministarstvo ekonomije podsjeća sve trgovačke lance, markete kao i druge prodajne objekte na obavezu njihovog poštovanja:

– Obezbijediti mjesta za dezinfekciju ruku – idealno na kasama na kojima treba da budu postavljeni dispenzori – pumpe sa dezinfekcionim rastvorima na bazi alkohola koncentracije od 60% – 90%. Moguće je koristiti gotova sredstva posebno pravljena za ovu namjenu ili rastvor medicinskog alkohola iste koncentracije.

– Radnici u marketima ne treba da dolaze na posao ako imaju simptome respiratorne infekcije ili visoku temperaturu.

– U svakodnevnom radu radnici, posebno oni koji dolaze u kontakt sa novcem, treba da pooštre higijenu ruku, te da se strogo pridržavaju mjera Instituta za javno zdravlje.

– U slučaju da koriste rukavice, treba da imaju dovoljne količine „običnih“ najlonskih rukavica ili rukavica od lateksa. Pooštrena higijena ruku se preporučuje i u slučajevima kada se rukavice ne nose.

– Potrebno je postaviti adekvatne postere – obavještenja o mjerama prevencije, simptomima infekcije kao i obavještenja o mjestima na kojima se ruke mogu dezinfikovati.

„S obzirom na to da su prethodnih dana uočene nepravilnosti u poštovanju ovih mjera i da je bio veliki broj prijava građana po tom pitanju, koristimo priliku da obavijestimo da će u narednom periodu biti pojačan inspekcijski nadzor u trgovačkim lancima, marketima kao i drugim prodajnim objektima.

Za sva dalja pitanja Operativni štab stoji na raspolaganju“, navode iz Ministarstva ekonomije.

(rtcg.me)(rtcg.me)
IZVOR: RTCG.ME

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

FB_IMG_1591972546713

Raspisan ponovljeni tender za izvođenje radova na izgradnji parkinga u ulici Mila Peruničića

Opština Pljevlja raspisala je tender za izvođenje radova na izgradnji parkinga u ulici Mila Peruničića …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *