nedelja , 25 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Medenica ostaje u pritvoru

Medenica ostaje u pritvoru

SDT bivšu predsjednicu Vrhovnog suda tereti da je počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

Ustavni sud Crne Gore objavio je danas na svom sajtu da je odbijena ustavna žalba odbrane Vesne Medenice, te da i dalje ostaje u pritvoru Istražnog zatvora u Spužu.

Preciznije, na sajtu suda je objavljena poslovna oznaka ustavne žalbe, a „Vijesti“ saznaju da se radi o žalbi odbrane osumnjičene Medenice.

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore uhapšena je 17. aprila ove godine, na Aerodromu Podgorica. Osumnjičena je za učestvovanje u kriminalnoj grupi koju je predvodio njen sin Miloš Medenica.

Specijalno državno tužilaštvo je tereti da je počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

U naredbi za sprovođenje istrage bivša predsjednica Vrhovnog suda sumnjiči se za nezakonit uticaj u predmetima kompanija Fab lajv i Cijevna komerc protiv firmi Gugi komerc i Omorika.

Vesna Medenica se sumnjiči da je, kao predsjednica Vrhovnog suda, pristala da za 590.600 eura sinu Milošu i dvojici njegovih prijatelja utiče da se u postupcima revizije donesu odluke u korist kompanija Fab lajv i Cijevna komerc, piše u naredbi za sprovođenje istrage.

Izvor-vijesti

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Stanje na putevima: Putevi mokri i klizavi, smanjena vidljivost

Na putevima u zemlji danas se saobraća po mokrim i kilzavim kolovozima uz smanjenu vidljivost. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.