sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Medenica: Procesi protiv mene su politička odmazda

Medenica: Procesi protiv mene su politička odmazda

 Bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica rekla je da su procesi koji se vode protiv nje politička odmazda i da je ona u centru toga.

Vesna Medenica Vesna Medenica (Foto: RTCG/arhiva)

Medenica je, u emisiji Načisto na televiziji Vijesti, komentrišući prepiske koje su objavljene u medijima, rekla da je vrlo sporno da li su to njene poruke.

„Moj telefon nije konfiskovan, ja sam ga dobrovoljno predala i korisničku šifru dala. Onog trenutka kada je trebao telefon da se otvori ja sam dala korisničku šifru“, kazala je Medenica.

Ona je dodala i da zna proceduru da mora da se formira zapisnik, da moraju da prisustvuju dva svjedok, da bi se telefon otvorio, prenosi portal Vijesti.

Medenica je kazala da ni ona niti njeni branioci nijesu dobili materijal, odnosno prepis poruka.

„Prilikom prigovora, odnosno pripreme ročišta to je decidno naznačeno. Da taj materijal nedostaje i tražimo da se dostavi. Ne samo taj nego i 48 drugih koji su bili u popisu optužnice kao prilog“, rekla je Medenica.

Ona je, govoreći o slučaju ubistva glavnog i odgovornog urednika lista Dan Duška Jovanovića, kazala da je taj imao njenu posebnu pozornost.

„Itekako sam obavljala saradnju sa bratom pokojnog Jovanovića. Vrlo mi je vjerovao, detaljno smo istraživali sve ono što je smatrao da treba istražiti. Koliko je bio zadovoljan svim tim što smo radili i mojim odnosom prema tom tragičnom događaju, poklonio mi je i knjigu sa posvetom“, navela je Medenica.

Ona je rekla da je 13 godina, po zakonu isključivo, bila zadužena za potpisivanja mjera tajnog nadzora koje su dolazile od Agencije za nacionalnu bezbjednost.

„A i neke mjere sam predlaga kad sam bila tužilac. Interesantno će biti jednog dana jer sam svjedok svega toga, da to što sam ponešto vidjela, i ponešto kažem. Kada će doći to vrijeme, stvar je moje odluke“, dodala je Medenica.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.