sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Međunarodni turnir prijateljstva u malom fudbalu za djevojke 8. i 9. septembra

Međunarodni turnir prijateljstva u malom fudbalu za djevojke 8. i 9. septembra

U organizaciji FK Breznica, 8. i 9. decembra u SC „Ada“ održaće se peti Međunarodni turnir prijateljstva u malom fudbalu za djevojke. Ove godine na turniru učestvuje 20 ženskih ekipa sa preko 500 sportista, raspoređenih u dvije kategorije, seniorskoj i kadetskoj.

Na turniru učestvuju ekipe iz svih EX-YU zemalja i Bugarske. U seniorskoj konkurenciji učestvuju: ŽFK Breznica (Crna Gora), ŽFK Crvena Zvezda (Srbija), ŽFK Rad (Srbija), ŽFK Kanjiža (Srbija), ŽFK Zemun (Srbija), ŽNK Neretva (Hrvatska), ŽFK Tiverija (Makedonija), ŽFK Prilep (Makedonija), ŽNK Radomlje (Slovenija), ŽNK Olimpija (Slovenija), ŽNK Emina Mostar (BiH) i ŽFK Lokomotiva Brčko (BiH).

U Kadetskoj konkurenciji učestvuju: ŽFK Breznica (Crna Gora), ŽFK Tiverija (Makedonija), ŽFK Napredak (Srbija), SFK 2000 Sarajevo (BiH), ŽFK Jedinstvo 2014 (Srbija), ŽFK Enko Plovdiv (Bugarska), ŽFK Ekonomist (Crna Gora) i ŽFK Crvena Zvezda (Srbija).

– Ovo je najorganizovaniji turnir u regionu, sto se tiče muškog i ženskog fudbala. Sve ekipe koje su nas ugostile na turnirima i prijateljskim utakmica imaju na našem turniru besplatan smještaj i hranu. Fond nagrada u robi je preko 1500 eura, dok sama organizacija turnira košta preko 7000 eura. Ono što je bitno ujedinili smo region, svi uživaju u igri i naravno u druženju. Organizovano je druženje u Noćnom klubu Cezar za sve ekipe, trenere i službena lica. Turnir je prepoznatljiv i medijski vrhunski propraćen. Sve utakmice će se prenositi preko portala ,,pljevaljski portal“ direktno. Ovaj peti po redu turnir je već sad održiv, jer veliki broj sponzora želi da nam pomogne. Imamo veliki podršku od Opštine Pljevlja, FSCG i predsjednika Dejana Savičevića. U sklopu ovoga turnira odrzaće se jedna radionica u kojoj će učestvovati predstavnici svih ekipa, a radionicu će održati predstavnici CCPA organizacije sa sjedistem u Kopenhagenu, u Danskoj. Cilj radionice je budući zajednički projekat ,,Prava djece na balkanu“, kaže Zoran Vuković, trener Breznice i glavni organizator turnira.

Titulu u seniorskoj konkurenciji brani ekipa ŽNK Radomlje iz Slovenije, koje su prošle godine nakon boljeg izvođenja jedanesteraca pobjedile ŽNK Split, dok je prošlogodišnji šampion u kadetskoj konkurencija bila ekipa ŽFK Vojvodina iz iz Novog Sada. Ovo je najmasovniji sportski događaj u Pljevljima u 2018. godini.breznica

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.