četvrtak , maj 19 2022
Početna / Vijesti / Politika / Menadžment Opšte bolnice Pljevlja: Lekićeve tvrdnje netačne

Menadžment Opšte bolnice Pljevlja: Lekićeve tvrdnje netačne

Povodom poslednjeg obraćanja predsjednika OO NSD Pljevlja, Milana Lekića, koje je objavio Vaš internet Portal pod nazivom  ‘Lekić: Srbima iz Crne Gore nema liječenja u Srbiji’, a radi objektivnog informisanja  pljevaljske i crnogorske javnosti, odnosno svih građana naše države, menadžment Opšte bolnice Pljevlja obavještava javnost o sledećem:

Prema zvaničnim podacima Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore  za liječenje naših pacijenata u inostranstvu uplaćeno je 3 778 046,06€ ili 87,50%  za 7 zdravstvenih ustanova u Republici Srbiji: (Klinički centar Srbije, VMA institut za onkologiju i radiologiju, dječija klinika u Tiršovoj, SOHB Banjica, IKVB Dedinje, Institut za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora, Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta.)

Crnogorski Fond za zdravstveno osiguranje ove iznose isplaćuje redovno kako prema zdravstvenim ustanovama u Srbiji tako i ka ostalim zdravstvenim ustanovama u drugim državama sa kojima Fond zdravstvenog osiguranja Crne Gore ima zaključene ugovore gdje se naši pacijenti upućuju na liječenje po jasno definisanoj zakonskoj proceduri.

Kada govorimo o Opštini Pljevlja i Opštoj bolnici Pljevlja tačni i vjerodostojni podaci su takvi da u Opštoj bolnici Pljevlja trenutno radi ukupno 27 ljekara specijalista i supspecijalista koji su u stalnom radnom odnosu, zaposleni prema ugovorima o radu u kojima ne piše ni kojim jezikom govore ni koja je nacionalna struktura istih, jer ono čime se ova ustanova vodi jesu stručnost i profesionalnost tih ljekara.

Vođeni strukom i znanjem kao i humanošću, kao osnovnim postulatom ljekarske profesije, uz ogromnu podršku Ministarstva zdravlja I Vlade Crne Gore u kontinuitetu smo posvećeni zadatku obezbjeđivanja kvalitetne  i dostupne zdravstvene zaštite svih građana u opštinama Pljevlja i Žabljak.

Od skoro je pljevaljska bolnica bogatija za 2 ljekara specijaliste interne medicine i to:

Dr Mirha Hasanbegović i dr Milan Jovanović, a tokom 2020-e očekujemo dolazak još 3 ljekara koji se vraćaju sa specijalizacije i to jednog ljekara specijalistu opšte hirurgije i 2 radiologa.

Tokom 2021-e godine očekuje se dolazak još 5 specijalista različitih medicinskih grana.

Ministarstvo zdravlja Crne Gore je u poslednje 3 godine imalo ogromno razumijevanje  prema kadrovskoj politici Opšte bolnice Pljevlja pa je samo u ovom periodu dodjeljeno 23 specijalizacije i 4 subspecijalizacije za pljevaljsku bolnicu. Trenutno se na specijalizaciji nalazi ukupno 18 ljekara od kojih je većina iz Pljevalja.

U ovom prelaznom periodu Opšta bolnica Pljevlja uz ogromnu podršku Ministarstva zdravlja Crne Gore obezbjeđuje dolazak određenog broja ljekara specijalista iz drugih zdravstvenih ustanova kako bi se obezbjedila što kvalitetnija zdravstvena zaštita cjelokupnom stanovništvu sa područja Opština Pljevlja i Žabljak.

Pored angažmana ljekara specijalista iz zdravstvenih ustanova iz Crne Gore angažuje se i jedan dio ljekara specijalista iz Srbije izuzetno kvalitetnog medicinskog iskustva. To su: prof dr Jovan Peruničić, kardiolog iz Beograda,  dr Radenko Stanić, subspecijalista vaskularne hirurgije iz Sombora, te dr Strahinja Starčević, specijalista ortopedije iz Beograda.

Sve navedeno su činjenice, lako provjerljive I dostupne onima koji su istinski zainteresovani za Pljevlja, pljevaljsku bolnicu, crnogorsko zdravstvo I crnogorske građane, kao I sve osiguranike o kojima brine ova država bez obzira na vjersku, nacionalnu ili bilo kakvu drugu opredijeljenost.

Koristimo ovu priliku da pojasnimo i određene dezinformacije koje su se ranije pojavile u medijima da je 1986-e godine u Opštoj bolnici Pljevlja radilo 64 ljekara specijaliste. Naime 1986-e godine je organizaciono postojao Medicinski centar u pljevaljskoj opštini koji je objedinjavao u svojoj službi bolnicu, Dom zdravlja i hitnu službu, a ističemo da je u bolničkoj službi tih godina radilo ukupno 17 ljekara specijalista, a pisanje o 64 ljekara specijaliste je apsolutna neistina.

Menadžment Opšte bolnice Pljevlja

 

izvor: pvportal.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

FB_IMG_1652124621595

DF: Incident belvederaca -tužna varoš tone u mržnju ekstremista

Lideri i poslanici DF saopštili su da belvederskki ekstremisti pokazuju da su sebe ogradili od …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *