ponedeljak , 27 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Meteorolozi najavljuju oluju u Crnoj Gori, moguć grad

Meteorolozi najavljuju oluju u Crnoj Gori, moguć grad

Jaka oluja očekuje se u Crnoj Gori tokom noći, javljaju iz Zavoda za meteorologiju i seozmologiju.

 (FOTO: Pixabay)

U tekstu koji je pripremio meteorolog Branko Micev piše da se tokom noći (nakon ponoći) u utorak na srijedu i u srijedu očekuje prolazak hladnog atmosferskog frontalnog talasa.

Kao posljedica tog talasa i duboke i prostrane baričke doline nestabilnosti, na teritoriji Crne Gore, očekuje se jaka i duboka, frontalna konvekcija sa uslovima za formiranje konvektivnih olujno-grmljavinsko gradonosnih oblaka.

Oblaci potencijalno mogu da generišu jake olujne vjetrove, kratkotrajno pljuskovite padavine i burne grmljavinske procese sa pojavom grada.

Uslovi za formiranje olujnih oblaka biće izraženiji u jutarnjim satima u srijedu, ali opšta nestabilnost atmosfere će se nastaviti tokom dana u srijedu.

Takođe, u srijedu, očekuje se pojačan do jak vjetar južnih i zapadnih smjerova u toku prolaska fronta, a nakon toga u večernjim satima u srijedu vjetar u skretanju na sjeverni.

Ovaj atmosferski sistem, donosi osvježenje, usloviće pad temperature vazduha u odnosu na temperature koje smo imali ovih dana koje su dostizale i prelazile 41 stepen.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Konkurs za ucesnike Inzenjerske skole u Pljevljima

NVO “Korak sa naukom”KSAN poziva sve zainteresivane ucenike da se prijave na konkurs za besplatnu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.