sreda , 28 septembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Micev: Pad temperature narednih dana, od ponedeljka ponovo vrućine

Micev: Pad temperature narednih dana, od ponedeljka ponovo vrućine

Dejstvo talasa rekordnih temperatura od danas će postepeno slabiti i ovim se završava četvrti tropski talas ove godine, rekao je meteorolog Branko Mičev . Za naredna četiri dana najavljuje oblačno vreme sa kišom. Kazao je da će temperatura do vikenda pasti 10 stepeni, a od nedelje nas očekuje novi porast temperature i tropski talas.

Micev je u emisiji „Dobro jutro Crna Goro” rekao da su u avgustu postavljeni novi istorijski temperaturni rekordi. Proteklog vikenda, u nedelju, temperatura u Ulcinju dostigla je 41,7 stepeni što je rekord za avgust u poslednjih 70 godina.

„U narednih nekoliko dana imaćemo postepeni pad temperature. Danas će biti oblačno vreme. Kiša se očekuje sredinom dana iu popodnevnim satima na sjeveru, centralnim oblastima i planinskom zaleđu, pa i na primorju, u području Boke”, kazao je Micev.

Dodao je da su moguće kratkotrajne olujne nepogode, grad i olujni vjetrovi.

„Sjutra više oblačnosti, povremeno sa kišom. Uglavnom sredinom dana iu popodnevnim satima lokalno pljuskovi sa grmljavinom. Temperatura će imati tendenciju pada. Temperatura će padati i taj pad će se nastaviti sve do vikenda“, rekao je Micev.

U četvrtak će biti pretežno sunčano uz nešto promjenljivo oblačno, na planinama moguća kratkotrajna kiša.

„Zatim od petka do ponedeljka promjenljive vremenske prilike svakodnevno. Biće uslovi za kišu sa grmljavinom. Ukoliko ne dođe do značajne izmene meteorološke situacije, od petka do ponedeljka imaćemo kišu i pad temperature. Taj pad temperature će biti za dane vikenda i biće za oko 10 stepeni niže, a iznosiće 28 do 30 stepeni”, kazao je on.

Istakao je danas od ponedeljka ponovo stabilno, sunčano vreme sa novim toplim talasom i visokim tropskim temperaturama.

Danas, sutra i prekosjutra može biti vreme rizično za požar, kao i nakon vikenda, zaključio je Micev.

Izvor-rtcg portal

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

DOO „Vodovod“: Obavještenje o prekidu vodosnabdijevanja potrošača

Zbog izvođenja radova na otklanjanju kvara na vodovodnoj mreži, dana 27.09.2022. godine sa početkom od …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.