ponedeljak , 20 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Mijajlović o dječaku koji je preživio udes: Mali junak stajao tri sata u vodi do grla, u slupanom vozilu

Mijajlović o dječaku koji je preživio udes: Mali junak stajao tri sata u vodi do grla, u slupanom vozilu

Roniti 20 km i ostati pod vodom pet sati nije lako. Kada bi držali prst u vodi 5 sati nebi bilo ugodno a ronioci najbolje znaju kako im je.., kazao je Mijajlović

Danas je završen peti dan potrage za dječakom koji je nestao iz vozila, kada se prije par dana  dogodio udes u kanjonu Tare. Potraga će biti nastavljena sjutra.

Podsjećamo, u ovoj nesreći je stradala majka ,dvadesetsedmogodišnja J.V., i djevojčica, a jedno dijete je izvučeno iz provalije sa povredama i prevezeno u bolnicu..Za trećim djetetom, dječakom,  se i dalje  traga…

Završeno danas ronjenje bez rezultata. Izronili su ronioci  prije pola sata. Prešli su danas 14 kilometara. Voda je hladna ali je vidljivost dobra i bolja nego juče. Ovo što rade naši ronioci tragajući peti dan nije ništa novo i neuobičajno ako se sjetimo da su naši ronioci tragali za utopljenim licima i po 30 dana. Radi se o djetetu od dvije godine nestalom u rijeci koja je brza i opasna i za one koji rone po njenom dnu i u bukovima- kazao je direktor Regionalnog ronilačkog centra Bijela za portal Dan, Veselin Vesko Mijajlović.

On je dodao da roniti 20 km i ostati pod vodom pet sati nije lako.

-Kada bi držali prst u vodi 5 sati nebi bilo ugodno a ronioci najbolje znaju kako im je. Imaju čvrstu volju i spremni su da nastave sjutra. Nadamo se da ćemo brata malog četvorogpdišnjeg junaka koji je preživio skoro tri sata u hladnoj rijeci stojeći u vodi do grla u slupanom vozilu, pronaći….- rekao je Mijajlović.

Mijajlović naglašaa da u ovim naporima pomaže veliki broj ljudi, rafteri, vlasnici kampova, hotela, preduzeća, vatrogasci, spasioci, ronioci pkicije i vojske CG..

-Pomažu ulažući ogromno napore, roneći u hladnoj vodi i pregledajući svaki kamen u brzacima duž rijeke- naglašava on.

Podsjećamo, tijelo djevojčice koja je ispala iz automobila, koji je prije par noći, sletio u provaliju pronađeno prije nekoliko dana  na oko tri kilometra od mjesta udesa.

Akcija se nastavlja…ekipe neće odustati sve dok imaju uslova za pretragu rijeke i terena…

Izvor-dan

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Pripremaju papire za deponiju u Šumanima

Više od 40 godina pepeo i šljaka, nusprodukti rada Termoelektrane Pljevlja, odlažu se na Maljevcu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.