utorak , 28 novembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / Milačić nakon puštanja na slobodu: Đukanović više ne kontroliše Crnu Goru

Milačić nakon puštanja na slobodu: Đukanović više ne kontroliše Crnu Goru

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić poručio je danas da to što se dešava u Crnoj Gori nema veze sa politikom, već da je to ogromna borba između ljubavi i mržnje, istine i laži, pravde i nepravde. Milačić je, u obraćanju javnosti povodom njegovog današnjeg hapšenja, rekao da predsednik Crne Gore Milo Đukanović više nema autoritet.

Crna Gora je, prema njegovim rečima, danas jedna velika šansa, zato što se u moru „ove ogromne krize otvorila i jedna neviđena nada, iskra i ogroman plamen“.

Milačić je podsetio da je danas odmah po sletanju na aerodrom priveden i uhapšen.

„Kada sam sletio na aerodrom, u kancelariji sam vidio da nijesam jedini. Danas je uhapšena i majka Milana Kneževića i još 16 ljudi većinom iz Zete“, rekao je on.

Kako je naveo — u Crnoj Gori je na sceni neviđena diktatura.

„Hapse ljude, legitimišu, privode mlade ljude po cijeloj Crnoj Gori“, rekao je Milačić i dodao da sve to što se dešava nema veze sa pravoslavljem, već sa stabilnošću regiona.

On je istakao da Đukanović nema više autoritet i da više ne kontroliše Crnu Goru.

milačić zastava

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milo Đukanoviću, gotov si! Shvataš da više ne kontrolišeš Crnu Goru. To je čovek koji je za kratko vreme izgubio moć“, rekao je on.

Zašto sam pošao u Beograd?

Kako je naveo — u Beograd je otišao, jer je dobio poziv od prijatelja i braće studenata Pravnog fakulteta u Beogradu da govori na skupu podrške našem narodu ispred crkve Svetog Marka:

„Sinoć sam se sreo sa njegovom svetošću Patrijarhom Irinejem u Patrijaršiji i razgovarao detaljno. Rekao sam mu da očekujem hapšenje, jer sam vidio šta se radi i kako se huška u Crnoj Gori. Rekao sam mu da nam je, više nego ikada, potrebno jedinstvo. Isto što sam rekao i našem duhovnom vođi Mitropolitu Amfilohiju“.

On je rekao da je sada neophodno objediniti sve u Crnoj Gori.

„Mi imamo obavezu pred istorijom i precima da se što pre okupimo. Svi iz opozicije, iz građanskog sektora i intelektualci, treba da sjednemo zajedno. Mi nemamo pravo na nejedinstvo sada. Treba nam jedinstvo na svim nivoima. Ovo je istorijski trenutak koji ne smijemo da propustimo“, zaključio je on.

Predsednik Prave Crne Gore oko četiri sata bio je na saslušanju u Centru bezbednosti u Podgorici, nakon čega je pušten na slobodu. Milačić se po puštanju iz pritvora oglasio na svom profilu na Fejsbuku i poručio: „Dolje lanci i okovi, ne vežu se sokolovi“.

Milačić je uhapšen ranije danas, odmah pošto je avionom iz Beograda sleteo na aerodrom u Podgorici.

Njemu su službenici Uprave policije prišli, obavestili ga da mu moraju uručiti poziv, ne pojašnjavajući o čemu se radi, nakon čega je policijskim vozilom sproveden u Centar bezbednosti.

 

izvor: sputniknews.com

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

DEMOKRATE: PROBLEMI U OPŠTINI ESKALIRAJU, ZATRAŽIĆEMO HITAN SASTANAK VLADAJUĆE KOALICIJE

Povodom složenih i nagomilanih problema u funkcionisanju lokalne vlasti, a u susret novom Budžetu opštine …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.