utorak , 28 novembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / Milačić poručio ambasadorki V.Britanije u CG: Možete šta hoćete, ali ne i dokle hoćete!

Milačić poručio ambasadorki V.Britanije u CG: Možete šta hoćete, ali ne i dokle hoćete!

 

Srpski narod je prepoznatljiv po gostoprimstvu. Smatrajući ovu avramovsku vrlinu mjerilom ljudskosti, a goste – čak i kada se radilo o krvnicima svetinjom u domu, Srbi su uvijek bili gotovi i život svoj dati da bi zaštitili gosta od bilo kakvog zla koje mu je prijetilo.

Ali, takvih gostiju, kao Vas gospođo Kemp, zaista nijesmo gledali. Da li je to neko novo vrijeme, neki neokolonijalni svijet koji ste nametnuli dobrom dijelu planete ili samo odsustvo elementarne pristojnosti i dobrog vaspitanja, ne znamo, no proglasiti domaćina kuće u kojoj se boravi „malignim faktorom“, može samo neko kome su strani svi principi diplomatije, ali i ljudskosti.

Dok ste svog slugu, našeg predsjednika, očigledno smetenog i pokolebanog činjenicom da mu je bezmalo trećina stanovništa na ulicama, ohrabrivali da, kad je već uspio u borbi protiv sebe, istraje u borbi protiv svog naroda, u čemu će imati Vašu bezrezervnu podršku, pogazili ste sve vrijednosti za koje se deklarativno zalažete i u ime kojih svrgavate i postavljate vlade širom svijeta – demokratiju, slobodu govora, slobodu vjeroispovijesti, jednakost pred zakonom. Sve ste to ogolili i izveli sebe na čistac, dajući kvalifikaciju koju nismo čuli od uspona nacizma u prošlom vijeku.

Vi ste se našli da nas ocijenite kao malignitet, kao nešto što treba odstraniti? U Vašem sistemu vrijednosti, sve što je povezano sa duhovnošću, sa moralom, sa dostojanstvom, sa višim, neanimalnim sferama ljudskog života, sve je to, po vašim mjerilima malignitet? Samo potpuna utonulost u bezličnost svijeta kojem pripadate, samo ona, po vašim mjerilima može postojati i biti „faktor stabilnosti“.

Milačić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nisu Vam dobre te vage gospođo Kemp. Iako govorite nadmeno, sa pozicije sile, u ime imperije sa dugom tradicijom tlačenja slobodnih naroda, prisjetite se da je sve ljudsko prolazno, da su mnoga carstva završila na zgarištu, da možete sve što hoćete, ali ne i dokle hoćete. Jer neka mjerila su vječita.

A izmjereni ste, gospođo Kemp, izmjerili ste se sami na mjerilu pravde i istine i našli ste se lakši nego ništa. Iako ste naš gost, od samih sebe Vas ne umijemo zaštiti.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ČEMU VAKAT TOME I VRIJEME

Moralo je da prođe 78 godina da se pored jame na Stražici, u koju su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.