subota , 20 aprila 2024
Početna / Vijesti / Politika / Milatović: Na izborima neću biti aktivan učesnik ispred političkog subjekta čiji sam jedan od lidera

Milatović: Na izborima neću biti aktivan učesnik ispred političkog subjekta čiji sam jedan od lidera

Pozivno pismo predsjednika Crne Gore za sastanak predstavnicima političkih subjekata koji učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima.

Kao predsjednik Crne Gore imam odgovornost da predstavljam sve građane, zbog čega sam donio odluku da u kampanji za predstojeće izbore ne budem aktivan učesnik ispred političkog subjekta (Pokret Evropa sad) čiji sam jedan od lidera, poručio je Jakov Milatović.

Predsjednik Crne Gore je to poručio u pozivnom pismu za sastanak predstavnicima političkih subjekata koji učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima.

Sastanak će se održati 29. maja, u vili „Gorica“, sa početkom u 10 časova.

Pismo prenosimo integralno…

“Kao jednu od prvih aktivnosti u zemlji, nakon stupanja na dužnost predsjednika Crne Gore, želim dati doprinos političkom dijalogu o ključnim temama za dalji razvoj naše države, koji će biti intenziviran nakon održavanja parlamentarnih izbora zakazanih za 11. jun 2023. godine.

Osim pokretanja međustranačkog dijaloga, cilj ovog sastanka je i unapređenje političkog ambijenta u kome se održavaju izbori i jačanje povjerenja u izborni proces.

Pored toga, sa sastanka će biti poslata snažna poruka opredijeljenosti svih izbornih lista da promovisanjem različitih programskih ponuda i realizovanjem fer kampanje, daju puni doprinos daljem demokratskom sazrijevanju crnogorskog društva.

Smatram da građani Crne Gore zaslužuju ovaj čin zrelosti političkih lidera i odlučnosti da kroz dijalog i fer političke odnose demonstriramo jedan novi vid političke kulture i demokratski kapacitet, pa da i na taj način pošaljemo dobru poruku kako građanima Crne Gore tako i našim međunarodnim partnerima.

Kao predsjednik Crne Gore imam odgovornost da predstavljam sve građane, zbog čega sam donio odluku da u kampanji za predstojeće izbore ne budem aktivan učesnik ispred političkog subjekta čiji sam jedan od lidera.

Crnogorsko društvo pokazuje spremnost za kreiranjem ambijenta u kom dijalog neće biti izuzetak, već pravilo. Ohrabren ovim impulsima, želim sa pozicije predsjednika Crne Gore da pošaljem jasnu poruku da javni interes jeste moj prioritet, te da će sve moje aktivnosti biti usmjerene na unapređenje crnogorskog društva i imidža Crne Gore u međunarodnoj zajednici.

Svjestan da se stabilan politički sistem gradi samo zajedničkim snagama svih dobronamjernih subjekata, očekujem da ćete moj poziv razumjeti kao prvi korak na ovom putu“, napisao je Milatović.

Izvor-vijesti

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Čestitka za Ramazanski Bajram

Dragi gradjani, pripadnici islamske vjere, Upućujemo vam najiskrenije čestitke povodom velikog praznika ramazanskog Bajrama.Praznik koji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.