četvrtak , 30 novembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / Milatović u Andrijevici: Uspjećemo da se izborimo za dostojanstvo i bogatu zemlju svih nas

Milatović u Andrijevici: Uspjećemo da se izborimo za dostojanstvo i bogatu zemlju svih nas

Krajnje je vrijeme da Crna Gora dobije takvog predsjednika koji će biti predsjednik svih građana, poručio je Stijović.

Nakon uspješnog rada na ključnim reformama u oblasti ekonomije i finansija, koje su svim građanima povećale životni standard, došao je trenutak da zajednički nastavimo borbu za bolju i bogatiju Crnu Goru, za razvijeni sjever, poručio je predsjednički kandidat Jakov Milatović na tribini održanoj u Andrijevici.  

– Samo zajedno možemo uspjeti da se izborimo za ljudsko dostojanstvo, pomirenje, vladavinu prava i snažnu, bogatu i ujedinjenu zemlju svih nas. Rezultati koje smo ostvarili za kratko vrijeme najbolje govore o tome kakav put želimo za Crnu Goru –  kazao je Milatović i dodao:  

Nije mi jasno kako oni koji su vam 30 godina obećavali šarene laže, sada imaju obraza da se pojave i da pričaju istu priču koju su decenijama prodavali, dok su pljačkali resurse svih nas.“

https://fb66f537a120940bbb16b0f8163d75ad.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html

On je poručio da je odlučio da se kandiduje za predsjednika Crne Gore potpuno svjestan odgovornosti koju ta uloga nosi. 

„Državi i društvu je neophodno da izabere iskrenog i sposobnog predsjednika – koji će voditi računa o svim građanima! U proteklih trideset godina dijelili su nas po nacionalnom i političkom opredjeljenju i socijalnom stanju. Umjesto da su nam obezbijedili uslove za zajednički život i rad, mi smo bili izloženi produbljivanju razlika i podizanju tenzija. Zato i ne čudi što su na desetine hiljada naših najbližih kupili jednosmjernu kartu, napustili Crnu Goru u potrazi za boljom budućnošću. Znam da nisu Crnu Goru napustili jer ne ne vole, već zato što su morali. „ 

Istakao je da je krajnje vrijeme da zaustavimo odliv naših ljudi.  

– Crna Gora može i mora da bude najbolja destinacija za strane investicije, koje će otvoriti nova radna mjesta, pogotovo na sjeveru, da ponovo imate fabrike u kojima ćete svi moći da radite. Posljednji je čas da se Crna Gora posveti snažnom ekonomskom oporavku i daljem jačanju životnog standarda – kazao je Milatović.

On je naveo da će sva svoja znanja i kontakte iskoristiti da privuče što više investitora i u ovaj kraj.  

– Već sam pokazao i dokazao da ne odustajem. Neka ova godina bude upamćena po velikoj promjeni, po tome da je Crna Gora zakoračila u stabilnost i prosperitet i da je konačno rekla zbogom potrošenim politikama i političarima – kazao je Milatović, dodajući da je na nama da gradimo složnije društvo i da ubrzano razvijamo Crnu Goru. 

Na tribini je govorio i bivši ministar Aleksandar Stijović koji je kazao da Andrijevica ima sve prirodne resurse da bude bogata, a tri decenije su je držali siromašnom.  

– Zatvorili su sve fabrike, fabriku slatkiša Soko Štark, Termovent, Polimku i mnoge druge u kojima je radilo lokalno stanovništo. Teško je bilo posmatrati propadanje sjevera, zato sam i kao ministar najveći doprinos dao upravo razvoju sjevera – kazao je Stijović.

Izvor-dan

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ČEMU VAKAT TOME I VRIJEME

Moralo je da prođe 78 godina da se pored jame na Stražici, u koju su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.