ponedeljak , 27 maja 2024
Početna / Vijesti / Ekonomija / Ministarstvo kulture i medija podržalo projekte štampanih neprofitnih medija sa 60 hiljada eura

Ministarstvo kulture i medija podržalo projekte štampanih neprofitnih medija sa 60 hiljada eura

Ministarstvo kulture i medija podržalo je svih deset projekata, koji su pristigli na konkurs za finansiranje programskih sadržaja u štampanim neprofitnim medijima u 2023. godini, u iznosu sa 60 hiljada eura.

Podržani su projekti Novine Nikšića, DOO Actual Press (8,370.00 €); Pljevaljske novine, DOO NIP Pljevaljske novine (8,100.00 €); Komuna, DOO Viva Vero (7,920.00 €); Džada glavnog grada, DOO Bigor (6,390.00 €); Nova Sloboda, NVO Spona (5,670.00 €); Fokalizator, DOO Fokalizator (5,130.00 €); Jezerski vrh, NVO Zeleni Lovćen – Green Lovćen (4,860.00 €); Riječ Pive, DOO Naša Piva (4,680.00 €); Glas Zabjela, DOO Optika Babić (4,500.00 €); Mozaik, DOO Dialogos MZK (4,320.00 €).

„Svjesni izazova i problema sa kojima se suočavaju štampani mediji u Crnoj Gori i u svijetu, sa jedne strane, i njihove važnosti koju imaju u društvu sa druge strane, raduje nas što smo u Ministarstvu podržali svih deset prijava, koje su pristigle na konkurs“, kazala je ministarka kulture i medija Maša Vlaović.

Direktor direktorata za medije, Neđeljko Rudović istakao je da MKM nastoji da sačuva i unaprijedi medijski pluralizam, a lokalni i neprofitni štampani mediji su važan dio naše medijske scene.

“Tradicija sjećanja na važne ljude, događaje, običaje i sve one poduhvate koji čine kulturnu baštinu Crne Gore inspiracija je za nove ideje i kockice u našem mozaiku. Radosni smo što smo, u tom cilju, uspješno realizovali ovaj konkurs”, istako je Rudović.

Programski sadržaji koji se objavljuju u ovim medijima su u skladu sa članom 20 Zakona o medijima, tj. sadržaji od javnog interesa i posvećeni su očuvanju istorije, tradicije i kulturne raznolikosti Crne Gore.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Brkovića htjeli za čuvara firme koju je urušio

Privredni sud poništo je svoje ranije rješenje kojim je prihvatio zahtjev stačajnog upravnika “Vektre Jakić” …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.