utorak , mart 2 2021
Početna / Vijesti / Društvo / Mitropolit Amfilohije priveden na „razgovor” pa pušten: Policiji “nejasno” šta se dešava ispred pravoslavnih hramova?

Mitropolit Amfilohije priveden na „razgovor” pa pušten: Policiji “nejasno” šta se dešava ispred pravoslavnih hramova?

Po svemu sudeći, razlog privođenja je potreba policije za ličnim obrazloženjem Mitropolita zašto su vjernici ispred Hrama i da bi im objasnio koji je to danas praznik!

Danas na veliki hrišćanski i pravoslavni praznik Cvijeti, priveden je Mitropolit Amfilohije. On je kako saznajemo nakon „razgovora“ pušten.

Nije tačno jasno, zašto je priveden Mitropolit, ali kako nezvanično dobijamo informaciju policiji nije jasno šta se danas, nedjelju dana prije Vaskrsa dešava u pravoslavnim hramovima. 

Povodom praznika Ulaska Gospoda i Spasa Isusa Hrista u Jerusalim – Cvijeti, slave manastira Zlatica u Podgorici, Mitropolit Amfilohije služio je jutros u ovoj ranohrišćanskoj svetinji Svetu arhijerejsku liturgiju.
Poslije redovne službe na Zlatici mitripolit održao čas vjeronauke u stanici policije na njihovo insistiranje, kazao je neimenovani izvor

Da se režim ne zadovoljava udaranjem po SPC na svakom koraku i da je najveći i jedini problem Crkva (uprkos mnoštvu fotografija iz prethodnih dana gdje se na javnim mjestima narod okuplja, dok na gradilištima rade desetine nezaštićenih radnika i ne poštuju se nikakve mjere sem one koje donose profit vlasti itd.) priveden na informativni razgovor je i Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije!


foto: Mitropolija

 

 

izvor: in4s.net

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Opšta Bolnica PV

Opšta bolnica zahvalila na donaciji „Benta komercu“

Menadžment Opšte bolnice Pljevlja zahvalio je preduzeću „Benta komerc“ na donaciji, koja se sastoji od …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *