subota , jul 11 2020
Početna / Vijesti / Politika / Mitropolit Amfilohije u Nikšiću: Ovi koji su donosili zakon da ga uklone i spasu obraz Crne Gore

Mitropolit Amfilohije u Nikšiću: Ovi koji su donosili zakon da ga uklone i spasu obraz Crne Gore

LITIJA U NIKŠIĆU

Mitropolit Amfilohije je kazao da je glas naroda glas Božiji i da se upravo taj narod sabira ovih dana u Crnoj Gori

Amfilohije
Mitropolit Amfilohije (Foto: Željko Vuksanović)

 

Mitropolit Amfilohije je kazao da je glas naroda glas Božiji i da se upravo taj narod sabira ovih dana u Crnoj Gori.

„Oganj vjere, oganj ljubavi, oganj pravde, pravdoljublja se rasplamsao, pepeo se razmakao i evo oganj Božije vjere i narod Božiji je zablistao u Crnoj Gori. Prošao sam ovaj svijet, ovakvog naroda nećete naći ni na sjeveru, ni na jugu, ni na istoku. Ovaj narod koji ne da svetinje, čuva obraz, dušu i postaje istinski Božiji narod koji se temelji na stegi Svetog Petra Cetinjskog, na njegovom zakonu“, kazao je mitropolit Amfilohije.

On je dodao da umjesto da se vratimo zakonima Svetog Petra, zakoniku knjaza Danila, Bogišićevom zakonu koji je pravio normalnu razliku između imovine crkvene i državne i kraljevske porodice, danas se donose zakoni koji su nastavak otimanja imovine.

„Ovaj zakon koji je sad donijet je zakon koji se rodio iz bratoubilaštva i bogoubilaštva.Veliki je Božiji dar da se narod probudio koji nije izgubio dušu, obraz i osjećanje za svetinju. Narod Božiji kad progovori, to je riječ istine i pravde. Bilo bi mnogo značajno da zakoni koji su donese na duhu bratoubilaštva i bogoubilaštva da što prije budu uklonjeni“, istakao je mitropolit Amfilohije.

Nikšić, litija
Sa litije u Nikšiću(Foto: Saša Milović)

Ocijenio je da mnogi koji su glasali za one koji donose zakone, da su znali da će donositi ovakve, ne bi glasali za njih.

„Oni bi trebali da vide ovaj narod. Ako su narodna vlast, morala bi vlast da čuje glas naroda. Nadamo se da će i ovi koji su donosili bezakoni zakon, da će taj zakon ukloniti da spasu obraz Crne Gore, Vlade Crne Gore, obraz predsjednika Crne Gore, obraz ove države. Obraz Crne Gore je najbitniji od svega“, zaključio je mitropolit Amfilohije i najavio da će se litije za spas i očuvanje svetinja nastaviti.

 

IZVOR: VIJESTI.ME

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Vladislav-Bojovic

Dopis UN o drastičnim vidovima netolerancije i diskriminacije u zakonodavstvu i praksi u Crnoj Gori

Direktor udruženja Saradnja za budućnost-Crna Gora-Srbija-Republika Srpska, Vladislav Bojović uputio je dopis specijalnom izvjestiocu UN …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *