četvrtak , jul 9 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Mještani Crljenica: Rudnik uglja je uništio lokalni put u Crljenicama

Mještani Crljenica: Rudnik uglja je uništio lokalni put u Crljenicama

Mještani sela Crljenice više puta su se obraćali rukovodstvu Rudniku uglja A.D. Pljevlja za popravku dijela lokalnog puta Trlica – Adrovići, koji koriste teretna vozila Rudnika.

Kako su nam kazali mještani sela Crljenice do oštećenja puta je došlo usled velikog tereta koji gotovo svakodnevno prevoze teretna vozila Rudnika, već duži niz godina.

-Pored oštećenja (udarnih rupa) na kolovoznom zastoru, u više navrata je dolazilo do pucanja seoskog crijeva za vodu koje prolazi ispod kolovoznog zastora na jednom dijelu, kao i oštećenja automobila uslijed padanja kamenja sa teretnih vozila. Takođe se stvara ogromna prašina prilikom prevoza tereta a problem postaje još izraženiji, usled padavina, kada se rupe napune vodom i zbog neprimjećenosti istih mnogi oštećuju svoje automobile. Prvim zahtjevom za popravku puta obratili smo se rukovodstvu Rudniku  30.10.2017. godine, a kako nismo dobili nikakav odgovor, po istom pitanju se interesujemo o zahtjevu dana 19.04.2018. godine. Dana 23.04.2018. godine dobijamo odgovor od strane pomoćnika izvršnog direktora Rudnika Velimira Janjića, u kome se između ostalog, navodi da su naši navodi tačni i da će sanacija puta biti izvršena u drugom i trećem kvartalu 2018. godine. S obzirom da do realizacije istog nije došlo, obraćamo se zahtjevom gospodinu Janjiću 4.02.2019. godine da nas obavjesti o razlozima neispunjavanja obećanog i šta dalje planira da uradi u vezi istog problema – kaže se u saopštenju mještana Crljenica.

Oštećenja na lokalnom putu Trlica - Adrovići

Kako navode mještani Crljenica kako i tada nisu dobili nikakav odgovor, obratili su se se 10.07.2019. godine Sekretarijatu za inspekcijske poslove – Inspektoru za puteve sa zahtjevom za vršenje inspekcijskog nadzora.

Odgovor pomoćnika izvršnog direktora Rudnika Velimira Janjića

– Izlaskom na lice mjesta inspektora za puteve dana 17.07.2019. godine, sačinjen je zapisnik u kome se između ostalog navodi da su kolovozne površine puta oštećene u vidu učestalih udarnih rupa i ulegnuća, kao i da je na lokalnom putu naneseno blato i prljavština. U izjavi na zapisnik gospodin Janjić između ostalog navodi da su u toku aktivnosti na konačnom otpočinjanju i radovima, u okviru čega će biti sanirane predmetne dionice. Kako do današnjeg dana ništa nije preuzeto, obraćamo se rukovodstvu Rudniku dana 02.06.2020. godine sa zahtjevom da nam odgovori kada će biti izvšena popravka puta, s obzirom da je problem postao još izraženiji. Očekujemo od rukovodstva Rudnika da ozbiljno shvati naš zahtjev i problem riješi mirnim putem na obostrano zadovoljstvo, navodi se u saopštenju mještana sela Crljenice koji su podsjetili da ukoliko se ništa ne preduzme po rješavanju nastalog problema slijedi blokada lokalnog puta  – zaključuje se u saopštenju.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

voda 1

Potrošači visoke zone Pliješ neće imati vode sutra od 8 sati

Obavještavamo cjenjene korisnike da će u toku dana 08.07.2020 god potrošači visoke zone Pliješ imati …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *