ponedeljak , 20 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / MJU omogućilo prijavu stručnog ispita preko portala

MJU omogućilo prijavu stručnog ispita preko portala

Prijave za polaganje stručnog ispita za rad u državnim organima od sada je moguće podnijeti i preko portala eUprave.

 “Ministarstvo javne uprave je na Portalu e-uprave (https://bit.ly/33foGZR) objavilo četiri elektronske usluge i to: Prijava za polaganje stručnog ispita za rad u državnim organima sa visokom stručnom spremom, Prijava za ponovno polaganje stručnog ispita za rad u državnim organima sa visokom stručnom spremom, Prijava za polaganje stručnog ispita za rad u državnim organima sa srednjom tručnom spremom,  Prijava za ponovno polaganje stručnog ispita za rad u državnim organima sa srednjom stručnom spremom”, saopštili su iz Ministarstva javne uprave.
 Na ovaj način nastoje da, pored tradicionalnog pružanja usluge, korisnicima olakšaju proces podnošenja zahtjeva i omoguće im i elektronsku prijavu.

“Korisnici, registrovani mailom na portalu eUprave, pored popunjavanja elektronskog obrasca zahtjeva, prilažu i svu neophodnu dokumentaciju u cilju uspješnog podnošenja zahtjeva. Za sva pitanja u vezi sa popunjavanjem zahtjeva na portalu eUprave, kontakt je: euprava@mju.gov.me. Polaganje stručno ispita preduslov je za zasnivanje radnog odnosa u javnoj upravi. Cilj stručnog ispita je utvrđivanje osposobljenosti za obavljanje posla u određenoj profesionalnoj sferi”, ističu iz Ministarstva.

mju

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Pripremaju papire za deponiju u Šumanima

Više od 40 godina pepeo i šljaka, nusprodukti rada Termoelektrane Pljevlja, odlažu se na Maljevcu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.