četvrtak , 30 novembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Mladi Nove srpske demokratije Pljevlja pružili podršku osobama sa autizmom: Uručili novčanu donaciju i obećali pomoć!

Mladi Nove srpske demokratije Pljevlja pružili podršku osobama sa autizmom: Uručili novčanu donaciju i obećali pomoć!

Predstavnici Kluba mladih Nove srpske demokratije Pljevlja Jovana Nenezić, Vujo Grbović, Marija Prijović i Aleksa Vujanović danas su prisustvovali tradicionalnom obilježavanju Svjetskog dana osoba sa autizmom u organizaciji JU Dnevni centar Pljevlja i NVU Zračak Nade.

Tom prilikom predstavnici Kluba mladih uručili su djeci sa autizmom novčanu pomoć u iznosu od 450 evra. Riječ je o sredstvima koja su, i ovoga puta, obezbijedili iz ličnih sredstava.

Nažalost, zbog loših vremenskih uslova tradicionalna šetnja u kojoj su trebali da učestvuju djeca iz vrtića, osnovnih i srednjih škola, Dnevnog centra i NVU „Zračak Nade“, volonteri, učenici iz Volonterskog kluba i učeničkog parlamenta Gimnazije „Tanasije Pejatović“, kao i predstavnici našeg Kluba, nije održana u planiranoj maršruti.

Učesnik današnje manifestacije, Vujo Grbović, istakao je da je Nova srpska demokratija, kao politička organizacija koja u svom programu sadrži set konkretnih mjera i aktivnosti iz oblasti socijalne politike i pomoći licima sa invaliditetom, i ovoga puta ispoljila društvenu odgovornost i dala podršku inkluziji osoba sa autizmom.

NSD donacija 1

 

NSD donacija 2

„U kratkom razgovoru sa direktoricom Dnevnog centra, gospođom Svetlanom Dujović, izrazili smo želju da pružimo svesrdnu pomoć u njihovim budućim aktivnostima. Iako je kiša poremetila današnju manifestaciju, radost djece je bila evidentna. Iz njihovih osmjeha moglo se zaključiti da im je itekako prijala nesebična pažnja prisutnih ljudi, stoga želim da poručim da Nova srpska demokratija stoji čvrsto pri stavu da je inkluzija osoba sa autizmom, ali i svih lica sa invaliditetom, nešto čime ćemo morati posebno ubuduće da se pozabavimo kao društvo“, naglasio je Grbović.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Kod Šavnika uhapšen Pljevljak zbog droge

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala – Odsjeka za borbu protiv droga su zajedno sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.