nedelja , maj 22 2022
Početna / Vijesti / Politika / MLADI NOVE SRPSKE DEMOKRATIJE URUČILI DONACIJU CRVENOM KRSTU U PLJEVLJIMA

MLADI NOVE SRPSKE DEMOKRATIJE URUČILI DONACIJU CRVENOM KRSTU U PLJEVLJIMA

Saopštenje Nove srpske demokratije Pljevlja
Povodom Svjetskog dana Crvenog krsta (8. maj), predstavnici Kluba mladih Nove srpske demokratije OO Pljevlja Ana Jović, Jakov Dragaš, Aleksa Vujanović, Đorđe Drašković, Marija Lekić i Jelica Beljkaš, posjetili su prostorije pljevaljskog Crvenog krsta i donirali osnovne životne namirnice, sredstva za higijenu, odjeću i obuću.
Ovom akcijom Klub mladih je nastavio niz humanitarnih aktivnosti u našoj opštini, po čemu su već postali i te kako prepoznatljivi.
Predstavnica Kluba mladih, Ana Jović, u razgovoru sa sekretarom Crvenog krsta u Pljevljima, gospodinom Željkom Minićem, izrazila je podršku naše organizacije aktivnostima Crvenog krsta.
„U okviru ove dobrovoljne akcije naše stranke odlučili smo da uputimo, makar i u simboličkoj ravni, izraz saosjećanja i podršku našim najugroženijim sugrađanima. Status materijalno ugroženih lica, nažalost, još uvijek nije adekvatno tretiran od strane naše Opštine. Ono što mogu da poručim ispred Nove srpske demokratije jeste da ćemo, kao politička organizacija, nakon što preuzmemo odgovornost za upravljanje našom Opštinom, pitanje materijalno najugroženijih Pljevljaka tretirati na jedan sistemski način, trudeći se svim silama da iskorijenimo siromaštvo. S tim u vezi, posebno smo ponosni na projekat otvaranja narodne kuhinje u našem gradu, koja će veoma brzo biti puštena u rad, a čime će se u značajnoj mjeri omogućiti snošljiviji život materijalno ugroženih Pljevljaka“, istakla je ona, pozivajući, pritom, sve ljude dobre volje i organizacije da priskoče u pomoć pljevaljskom Crvenom krstu u skladu sa svojim mogućnostima jer, kako je rekla, svaka donacija i pomoć su od velikog značaja za korisnike Crvenog krsta.
S druge strane, gospodin Minić se zahvalio Klubu mladih NSD-a i poručio da je, nažalost, sve veći broj korisnika njihove pomoći, posebno u ovoj kriznoj situaciji, te da im znači apsolutno svaka donacija i pomoć.
Kklub mladih nsdklub mladih nsd 1lub mladih je obećao ubuduće i volontersku pomoć Crvenom krstu u Pljevljima.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

logo Ujedinjena CG

OOUCG:Nedogovornost lokalne uprave vodi gašenju privrede

Opštinski odbor Ujedinjene Crne Gore na jučerašnjoj sjednici konstatovao je da se stanovnici opštine Pljevlja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *