subota , decembar 7 2019
Početna / Vijesti / Sport / MOSI 2018: Da sportisti pokažu političarima kako treba da se ponašaju

MOSI 2018: Da sportisti pokažu političarima kako treba da se ponašaju

U Priboju se, od 4. do 8. jula, održavaju 55. Međuopštinske sportske igre (MOSI) na kojima učestvuje oko 3.000 sportista i sportskih radnika iz oko tridesetak opština sa sjevera Crne Gore, istoka Bosne i Hercegovine i jugozapadne Srbije.

Uz najavu fanfare „55. MOSI Priboj 2018.“ su počele juče svečanim defileom sportista na gradskom stadionu i predstavljanjem opština učesnica igara i kulturno zabavnim-programom.

Zvaničan početak igara označio je košarkaš Marko Gudurić, proslavljeni sportista rodom iz Priboja, košarkaš istanbulskog Fenerbahčea i reprezentativac Srbije. Gudurić je, proglašavajući ige otvorenim, poželio dobrodošlicu, uspjeh i sreću učesnicima.

„MOSI predstavljaju jednu od najlepših sportskih manifestacija na ovim prostorima na kojima sam ja bio deo“, kazao je Gudurić, izrazivši zadovoljstvo što mu je pripala čast da otvori MOSI igre u rodnom gradu.

Svim učesnicima igara sledi takmičenje i druženje. MOSI igre su više od sportskih dešavanja i promocija svih pozitivnih vrijednosti na koji treba da se ugledaju svi političari, poručio je predsjednik opštine Priboj  Lazar Rvović. Rvović je rekao da su se ove godine  opredelili da MOSI igre ne otvara niti jedan političar već da sportisti svojim primjerom pokažu kako treba da se ponašaju političari, od nas lokalnih do republičkih političara sve tri države.

Na MOSI igrama sportisti će se nadmetati u 15 disciplina: fudbalu, košarci, atletici, odbojci, rukometu, štreljaštvu, šahu, planinarstvu, malom fudbalu, sportskom ribolovu, karateu, tenisu, stonom tenisu, biciklizmu i odbojci na pijesku. U para-MOSI igrama biće organizovana takmičenju u četiri discipline.

MOSI 2018. PribojMOSI ekipa PLjevalja 18

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

karate potoci

Uspješan međunarodni vikend KK „Potoci“

Proteklog vikenda takmičari Karate kluba „POTOCI“ su učestvovali na dva međunarodna karate turnira u Sloveniji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *