nedelja , mart 29 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Mreža NVO Sjevera: Umjesto novogodišnjeg ukrašavanja pomoći siromašnima

Mreža NVO Sjevera: Umjesto novogodišnjeg ukrašavanja pomoći siromašnima

Treba sredstva od novogodišnjih zabava preusmjeriti za pomoć siromašnima, posebno kada je organizator tih zabava lokalna uprava – sugerišu iz Mreže NVO sjevera

Zaposleni u gradskom preduzeću „Čistoća” okončali su novogodišnje ukrašavanje grada,a iz Mreže nevladinih organizacija sjevera pozivali su predstavnike lokalne uprave da javno saopšte koliko je ovaj posao koštao. Iz Mreže NV sjevera postavljaju pitanje i hoće li lokalna uprava finasirati doček Nove godine na otvorenom, kao i da li je moguće štedjeti novac kada su u pitanju prestojeći novogodišnji praznici, te sredstva uplatiti u humanitarne svrhe za pomoć siromašnima kojih je sve više.

-Očekujemo da iz lokalne uprave saopšte koliko je koštalo novogodišnje kićenje grada, kao i da se izjasne hoće li finasirati organizovani doček Nove godine. Smatramo da je možda bolje da se planirana sredstva za novogodišnju proslavu preusmjere za pomoć najugroženijim građanima. Pa predlažemo da lokalna uprava zajedno sa predstavnicima Crvenog krsta, Centra za rad i socijalno staranje, kao i sa drugim humanitarnim organizacijama organizuje pružanje pomoći najugroženijim porodicama. U gradu je mnogo finansijski ugroženih porodica i pojedinaca i sve liči da će ih u narednom periodu biti još više, pa bi trebalo organizovati akciju i pomoći tim ljudima. Treba sredstva od novogodišnjih zabava preusmjeriti za pomoć siromašnima, posebno kada je organizator tih zabava lokalna uprava – sugerišu iz Mreže NVO sjevera.

Pljevlja-pred-novogodisnje-praznika-2019-4-640x427
foto: pvportal.me

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: dan.co.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

covid 19 - koronavirus

Stručnjaci otkrivaju kada virus korona više neće moći da opstaje i kada će pandemija biti okončana

Virus korona je, kao i svaki virus, primitivno biće i teško mu je da se …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *